Dinamo se u 94. minuti spasio od poraza, Modri su imali puno sreće

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Varaždin i Dinamo remizirali su 1:1 u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a. Stefan Ristovski je u 54. minuti zabio autogol, a Mahir Emreli spasio je Dinamo od poraza pogotkom u 94. minuti na asistenciju Kaneka. Dinamo sad zaostaje četiri boda za Rijekom i Hajdukom, s tim da ima utakmicu manje.

Trener Dinama Sergej Jakirović imao je ograničen kadar za ovu utakmicu. Od prve minute nisu mogli nastupiti Marko Bulat, Dario Špikić i Robert Ljubičić, koji su imali problema s ozljedama uoči utakmice. Brune Petkovića nema već neko vrijeme. Ipak, i u takvoj postavi Dinamo je krenuo dominantno.

Prvo poluvrijeme bilo je festival promašaja dinamovaca, ali i sjajnih obrana golmana Varaždina Olivera Zelenike. Dinamo je pogodio dvije vratnice u prvih 10 minuta. Najprije razigrani Takuro Kaneko, a nakon njega i Kevin Theophile-Catherine.

Dinamo se ispromašivao pa zabio autogol
Ono što nije zaustavio okvir gola, odbio je Zelenika. Nije ni Varaždin bio bezopasan u prvih 45 minuta. Domagoj Drožđek i Agon Elezi natjerali su golmana Dinama Danijela Zagorca na nekoliko značajnih intervencija. Dinamo je u prvom poluvremenu pucao čak 14 puta.



Dinamo nije dobro krenuo u drugo poluvrijeme, dok je Varaždin proigrao i poveo u 53. minuti golom Drožđeka. Marko Vukčević je dodao Šegi na desnu stranu, ovaj ubacio pred gol Varaždina, gdje je nekako, između dva igrača Dinama, Drožđek bio između dva igrača Dinama – Šutala i Ristovskog. Gol je najprije upisan Drožđeku, no naknadno je ipak utvrđeno da je to bio autogol Ristovskog.

Dinamo ništa posebno nije kreirao do kraja utakmice, ali je ipak uspio izjednačiti duboko u sudačkoj nadoknadi. Kaneko je ubacio za Emrelija, a ovaj pogodio za bod. Varaždinu, koji je šesti na tablici, ovo je osmi remi ove sezone.

 

Komentari