Dinamo slavio protiv Istre: Plavi izborili neuvjerljivu pobjedu

Goran Šebelić/Cropix

Dinamo je slavio u Puli u 20. kolu SuperSport HNL-a, s 1:0 protiv Istre 1961 u utakmici u kojoj su zagrebački Plavi tražili tri boda za spas statusa Sergeja Jakirovića na klupi, ali pored tog rezultata koji je za goste bio pozitivan, važna je i igra koja će teško uvjeriti odgovorne da Jakirović zaslužuje dugo povjerenje za nastavak posla na Maksimiru.

U borbi za pobjedu, Dinamo je igrao neuvjerljivo i nije zadao puno posla Lovri Majkiću na domaćem golu. Jedini gol pao je u 36. minuti kada je glavom pogodio Mauro Perković, nekadašnji igrač domaćih, koji je dočekao centaršut Ristovskog s desne strane i uspio je promijeniti stanje na semaforu.

image
Goran Šebelić/Cropix

Nakon toga, rezultat se više nije mijenjao, ali Dinamo je u sudačkoj nadoknadi na kraju susreta ozbiljno ‘visio’. Istra je mogla izjednačiti nakon što je s lijeve strane kaznenog prostora pucao Matej Vuk, no taj udarac su zajedničkim snagama zaustavili golman Danijel Zagorac i Stefan Ristovski koji je bio u bloku. Bilo je to najveće uzbuđenje pred gostujućim golom, Dinamo je na kraju imao i sreće u zadržavanju prednosti na svojoj strani, piše Dnevno.hr.

 



Komentari