DINAMO SLAVIO U KOPRIVNICI! Oršić ga odveo na tri boda od Osijeka

Foto: GNK DInamo

Dinamo je u 28. kolu HNL-a pobijedio Slaven u gostima 1:0 golom Mislava Oršića iz 20. minute. Branitelj naslova tako je, barem do večerašnje utakmice Šibenika i Osijeka, pobjegao najbližem pratitelju na tri boda prednosti uoči reprezentativne stanke.

Kopić je u susret krenuo s Darijom Špikićem na lijevom boku što je bio osmi različiti lijevi bek u Dinamovoj postavi ove sezone. Petković je igrao polušpicu iza Oršića i Andrića i Dinamo je vrlo dobro ušao u utakmicu. Stalno je imao loptu i već u 9. minuti je zabio nakon odlične Oršićeve kontre i sjajnog duplog pasa Petkovića i Andrića nakon kojeg je Petković zabio.

VAR poništio gol Petkovića
No, nakon četiri minute vijećanja VAR je poništio gol zbog zaleđa Oršića u začetku akcije da bi Dinamo ipak poveo u 20. minuti. Šutalo je sjajnom dugom loptom proigrao Oršića koji je potpuno sam otišao prema Sušaku te mirno zabio za vodstvo Dinama. I taj gol VAR je provjeravao zbog zaleđa, ali ovaj put ništa nije bilo sporno i Dinamu je gol priznat.

Slaven je bio potpuno bezopasan i Dinamo je bez problema kontrolirao igru, ali je premalo napravio u napadu. Andrić je u 36. minuti morao bolje reagirati nakon što ga je Petković sjajno proigrao, ali mu je u ključnom trenutku pobjegla lopta. Slaven je najbolju šansu imao u nadoknadi prvog poluvremena kad se Hoxha sjurio u šesnaesterac i namjestio se na udarac, no Franjić mu je izbio loptu.



Dosadno drugo poluvrijeme
U nastavku se nije dogodilo praktički ništa. U 52. minuti Oršić je loše pucao iz slobodnjaka s 18 metara, tri minute kasnije Zapata je u dobroj situaciji pucao preko gola, a Dinamo je u završnici mogao i povećati prednost. Prvo je Petković u 70. minuti krasno nabacio Menalu koji je loše pucao glavom, a dvije minute prije kraja Petković je odlično primio loptu prsima i pucao, ali ravno u Sušaka.

Tako je Dinamo rutinski došao do nove pobjede, a Kopić može jako biti zadovoljan prvenstveno igrom obrane koja baš ništa nije dopustila domaćinima te Brunom Petkovićem koji je odigrao jako dobru utakmicu.

Nudio se, razigravao je suigrače, složio im je dvije velike prilike i bio je najbolji Dinamov igrač u Koprivnici. Dinamo nakon reprezentativne pauze igra kod kuće s Dragovoljcem, a nakon toga ide u goste Rijeci, prenosi Index.

 

Komentari