Dinamo srušio Varaždin u Maksimiru: Stigli na dva boda zaostatka za vodećom Rijekom

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Dinamo i dalje čvrsto dahće za Rijekom na vrhu ljestvice. U zaostalom srazu protiv Varaždina momčad Sergeja Jakirovića ostvarIla je zasluženu 2:1 pobjedu, dodavši pritom i začin, lepršavu i kombinatornu igru, tako da je opći dojam na prvi pogled baš dobar po “modre”. Varaždin se svojski trudio, ali u Dinamu je jednostavno bilo previše raspoloženih pojedinaca da bi gosti imali konkretniji otpor…

No, kako je nogomet ipak čudna igra, svjetski najpopularnija baš zato što u u njoj autsajder ima najveću šansu, tako je i Varaždin u jednom trenutku uplašio Dinamo. Kada je s igračem manje smanjio na 2:1. Naravno, da su u Dinamu bili zatečeni tim pogotkom, pa su silno pooštrili oprez, da se ne bi dogodilo neko čudo. A čudno je bilo to što je Dinamo imao dvadesetak udaraca prema golu, Varaždin tek jedan i to je bio pogodak.

Odmah s početka se vidjelo da su u Dinamu namjeravali što ranije načeti gosta. S visokim presingom, pokretljivošću i učestalom izmjenom mjesta Dinamo je dominirao, stvarao prigode, lopta je stalno bila u i oko kaznenog prostora Varaždinaca. No, nisu stvari išle baš jednostavno, najprije je ostalo neiskorišteno nekoliko zgoda. Brodić se tu baš najmanje snalazio…

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

 



Najraspoloženiji zabio za vodstvo

No, mrežu Varaždinaca načeo je najraspoloženiji u Dinamu, Martin Baturina. Probojem po lijevoj strani došao je do vrha kaznenog prostora, prevario čuvara i plasirao sjajnim udarcem loptu u daljnji vratarev kut. Bio je to čudesan gol kakvog samo pravi majstori mogu osmisliti u glavi i izvesti na terenu.

Lakše je potom bilo Dinamu. Iako se Varaždin ni u nastavku nije postavio ambicioznije. Po onoj staroj nogometnoj – igraš nogomet koliko ti suparnik dozvoli. Dinamo suparniku nije uistinu dozvolio nikakve pomake u igri. I dalje je igrao lepršavo, s puno paseva i izmjena mjesta, lijepo je to izgledalo. A svrsishodnim se pokazalo kada je lopta dobačena do Vidovića na lijevom boku.

Zapravo, uslijedila je repriza prvog Baturininog gola. Sjajan pogled, ideja i moć Vidovića zatekla je vratara Zeleniku, ni on nije uspio uloviti loptu koja je išla prema daljnjem kutu. Svjedočili smo krasnim pogocima s distance i sa strane, oni su zaista bili ukras ove utakmice. S time da se mora reći da je Dinamo promašio svu silu prilika.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

I osveta se primakla. Unatoč dobroj Dinamovoj igri straha kasnije nije nedostajalo. Iako je u Varaždinu Jelenić zasluženo dobio crveni karton dogodio se šok u – obrani Dinama. Jednu laganu loptu Teophile je poklonio Drožđeku koji je iz drugog pokušaja svladao Nevistića. Varaždin koji je prvi puta prešao ozbiljno centar, s igračem manje, ‘zakuhao’ je utakmicu.

Sad je Dinamo samo jednim kiksem u utakmici u kojoj je posve dominirao mogao izgubiti prvenstvo. Nogomet je takva igra, nikako da shvatimo. Dinamo se sačuvao i odahnuo sa zadnjim sudačkim zviždukom.

Rakitić: ‘Lijepo sam se povukao, na vrijeme’. Otkrio i što misli o povratku u Hajduk

 

Komentari