Dinamo uspješno savladao Slaven Belupo u Koprivnici: Strijelci Petković i Špikić

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši Dinama uspješno su svladali Slaven Belupo u Koprivnici. Po izrazito hladnom vremenu te na lošem travnjaku Dinamo se bolje snašao te u Zagreb nosi sva tri boda.

Susret je završio pobjedom gostiju 2:0, a oba gola zabijena su glavom, a strijelci su bili Petković i Špikić. Uoči same utakmice modrima se ozljedio prvi vratar, Danijel Zagorac, a priliku je zbog toga dobio Ivan Nevistić.

Od samog početka gosti su dominirali. Imao je Dinamo dobre prilike preko Mišića i Kaneka, a najbolja je bila u 17. minuti kada je Petković glavom zaprijetio Sušku koji je sjajno obranio.

Lov na Hajduk
Ipak, četiri minute kasnije nakon ubačaja Kaneka, Petković je odlično skočio i glavom zabio za vodstvo Dinama. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika.



Nije ih bilo ni u drugom djelu. Jedinu pravu imao je Sučić. Mladi BiH reprezentativac odlično je primio loptu na prsa i “opalio” iz voleja, no još jednom Sušak brani i rezultat se ne mijenja.

Do kraja utakmice gledali smo poprilično usporenu utakmicu bez pravih šansi. Bljesak se dogodio u 79. minuti. Kaneko je pobjegao obrani Slavena, još jednom sjajnom ubacio, a glavom je ovaj put zabio Špikić.

Na tablici Hajduk je prvi s 39 bodova. Rijeka ima 32 boda, a Dinamo je sada na 30. Dinamo ima dvije utakmice manje od Hajduka i jednu od Rijeke. Veliki derbi je na rasporedu 17.12. Slaven je porazom pao na predzadnje mejsto sa 17 bodova koliko imaju još Varaždin, Lokomotiva i Istra.

Komentari