Dinamo zaključio sezonu sjajnim preokretom: Na Maksimiru pala Gorica

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U Maksimiru je odigrana posljednja utakmica ove sezone SuperSport HNL-a. Dinamo je usprkos šoku na početku utakmice preokrenuo protiv Gorice i slavio s uvjerljivih 4:1. Goste je u rano vodstvo doveo Merveil Ndockyt, ali Dinamo je slavio golovima Roberta Ljubičića, Luke Ivanušeca, Darija Špikića i Dine Perića.

Tako je rezultatski nebitnom utakmicom završena sezona u kojoj je Dinamo već ranije osigurao 17. naslov prvaka u 18 godina i danas samo dodatno potvrdio 10 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka. S druge stranice Gorica je dva kola prije kraja izbjegla ispadanje i sezonu završava na pretposljednjem mjestu.

Dinamo se pribrao nakon početnog šoka
U petoj minuti utakmice Filip Mrzljak je probio lijevu stranu i ubacio na drugu stativu, a Ndockyt je loptu iz prve zakucao u bliži kut. Nakon vodstva Gorice uslijedila je potpuna dominacija Dinama. U 23. minuti Ivanušec je lijepo iz prve proslijedio za Ljubičića koji izbija sam pred Borisa Radoševića i hladnokrvno matira golmana Gorice.

Deset minuta kasnije akciju je pokrenuo Ivanušec koji je dodao Petkoviću. On je petom proigrao Martina Baturinu koji je gurnuo loptu u prostor za natrčalog Ivanušeca koji zabija novi gol Dinama. S rezultatom 2:1 otišlo se na odmor, a u 55. minuti Radošević je obranio penal Petkovića koji je sam i izborio najstrožu kaznu.



U 81. minuti kombinirali su jokeri s klupe. Josip Drmić je proigrao Špikića koji je pobjegao Goričinoj obrani i matirao Radoševića. Točku na “i” stavio je Perić koji je zabio nakon obranjenog udarca Drmića, prenosi Index.

 

 

Komentari