Dio navijača Dinama vratio se u Hrvatsku

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Nekoliko pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys, nakon četiri mjeseca provedena u grčkim zatvorima, vratilo se u Hrvatsku. Jučer je pušten 31 navijač, nakon čega je dio njih zatražio pomoć hrvatskog veleposlanstva u Ateni. Neki su tražili izdavanje putne listove, jer nemaju dokumente, a neki su tražili i novac za karte.

Iz kojih god zatvora diljem Grčke da su pušteni, navi se trebali javiti u prihvatni centar gdje im se izdaju putne isprave. Ako ih iz nekog razloga nema, tada im se izdaju putni listovi, javila je iz Atene Mateja Ribičić.

Izvijestila je kako je jučer, uoči uključenja u središnji Dnevnik, ekipa HTV-a pred prihvatnim centrom zatekla dvojicu pripadnika BBB-a koji su bili u pratnji policije. Iz sigurnosnih razloga to u javljanju nije spomenuto.

– Nakon što su oni obavili proceduru, taksijem su se uputili prema veleposlanstvu. Konzularni ured radio je jučer, a na raspolaganju je i danas, ako je nekome potrebna pomoć za nabavu aviokarata ili novac za tekuće troškove. Inače, mi smo se jutro čuli i s roditeljima nekih Bad Blue Boysa koji su pušteni.



Izvijestila je i kako se čula s roditeljima nekih od navijača. Poručili su kako su novac za jamčevinu sakupili i oni sami te da je taj novac spreman.

Komentari