Disciplinska komisija kaznila trenera Hajduka, evo na koliko je suspendiran

Foto: CROPIX / ANTE CIZMIC

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluke o kaznama vezanim uz utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka (1:0) na Maksimiru, piše HNS-ova stranica.

Leko ne može voditi Hajduk u sljedećih pet utakmica u domaćim natjecanjima
Glavni trener Hajduka, Ivan Leko, kažnjen je temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen. Hajduk ima osam dana roka za žalbu, što znači da će Leko voditi Hajduk u prvenstvenom derbiju protiv Rijeke u nedjelju (21:05, Poljud).

HNK Hajduk kažnjen je s 3000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača. GNK Dinamo kažnjen je s 3000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača.

Leko mjesec dana neće moći voditi Hajduk?
Hajduk u sljedećih pet HNL utakmica igra protiv Rijeke (Poljud), Osijeka (Opus Arena), Slaven Belupa (Poljud), Rudeša (Kranjčevićeva) te kod Varaždina. To znači da bi Leko s Hajdukove klupe mogao biti odsutan više od mjesec dana, u slučaju da mu HNS nakon žalbe ne ublaži suspenziju.



Budući da će Leko voditi Hajduk protiv Rijeke, moguće je da će propustiti i meč protiv Istre 1961 na Poljudu, koji se igra 2. rujna. Leko će moći voditi Hajduk u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. U tom natjecanju Hajduk će igrati protiv grčkog PAOK-a ili izraelskog Beitara u kolovozu.

Lekino isključenje na Maksimiru
Podsjetimo, prvo poluvrijeme Dinama i Hajduka (1:0) u Superkupu nije bilo naročito bogato dobrim nogometom, a Hajduk je u drugom s klupe vodio pomoćni trener Adnan Čustović jer je Ivan Leko isključen u 45. minuti. Ivan Dolček i Luka Ivanušec imali su duel pored korner-zastavice. Dolček se spotaknuo i u padu je došao u kontakt s Ivanuščevom nogom, od kojeg je lopta otišla preko linije.

Sudac Dario Bel dosudio je prekršaj za Dinamo, a Leko je oštro protestirao tražeći udarac iz kuta za svoju ekipu. Veoma uzrujanom treneru gostujuće ekipe sudac iz Osijeka najprije je pokazao žuti, a zatim i direktni crveni karton. Sukob se nastavio i u svlačionici gdje je Leko vrijeđao suca dok ga redari nisu udaljili.

Bruno Marić: Leko je pogriješio
Podsjetimo, odmah nakon utakmice šef sudaca Bruno Marić je detaljno pojasnio sve oko Lekinog isključenja. “U incidentu koji se dogodio u 45.+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca”, rekao je i dodao:

“Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama UEFA-e neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio.”

Komentari