Dočekali i to: Milwaukee Bucksi predvođeni sjajnim Giannisom postali prvaci nakon 50 godina!

Prvi puta nakon 1971. i one legendarne generacije Bucksa predvođene Lew Alcindorom ili, kako se kasnije nazvao, Kareem Abdul-Jabbarom, Milwaukee Bucksi postali su prvaci NBA lige.

Iako su Sunsi uzeli prve dvije utakmice te su bili jako blizu osvajanju prvog povijesnog naslova, Bucksi su do titule došli pobijedivši u šestoj utakmici NBA finala Sunse rezultatom 105:98.

Za taj podvig zasluge idu cijeloj ekipi, ali ponajviše jednom igraču. Naime, Giannis Antetokounmpo je sa 50 poena, 14 skokova i pet blokada bio najefikasniji u ekipi novih prvaka i proglašen je najkorisnijim igračem NBA finala, dok je Khris Middleton postigao 17 poena.

Za tim iz Phoenixa Chris Paul je postigao 26 koševa, a Devin Booker je dodao 19 poena: “Nitko nije očekivao da ćemo biti ovdje osim nas” rekao je Chris Paul koji je u svom prvom NBA finalu u 37. godini ostao bez prstena, kao i ozlijeđeni Dario Šarić, pa će ga i dalje imati tek Toni Kukoč i Žan Tabak kao jedini Hrvati.



Većina igrača sada ide na odmor iako nisu svi te sreće. Odmah nakon utakmice odletio je jedan čarter iz Milwaukeeja za Tokiyo u kamp američke reprezentacije, a u njemu su bili pobjednici Khirs Middleton i Jrue Holiday, ali i poraženi Devin Booker. Mora da će im biti zabavno.

Komentari