Dodig i Krajicek ne znaju za poraz: Sada izborili finale ATP turnira u Eastbourneu!

Foto: Instagram

Hrvatski tenisač Ivan Dodig sa svojim je partnerom, Amerikancem Austinom Krajicekom, produžio niz pobjeda na 13 7:5, 4:6, 10:7 pobjedom protiv Australaca Matthewa Ebdena i Johna Patricka Smitha u polufinalu ATP turnira u Eastbourneu.

Dodig i Krajicek su prije 19 dana osvojili Roland Garros, prošloga su tjedna podigli pobjednički pehar u londonskom Queen’s Clubu, a odličnu su formu na travnatoj podlozi potvrdili i u Eastbourneu.

U prvom setu Dodig i Krajicek su bili u zaostatku 3:5, ali su uspjeli osvojiti četiri uzastopna gema za preokret. No, u drugom setu nisu uspjeli nadoknaditi “break” zaostatka nakon gubitka servisa kod rezultata 1:1 pa je o pobjedniku odlučivao produženi “tie-break”. U toj odlučujućoj igri Dodig i Krajicek su bili u stalnoj prednosti i riješili ju u svoju korist s 10:7.

Za Dodiga će finale u Eastbourneu biti jubilarni 50. u konkurenciji parova na ATP Touru. Dosada je osvojio 23 naslova uz 26 poraza u finalima.



Dodig i Krajicek bi u finalu mogli igrati protiv olimpijskih pobjednika iz Tokija otprije dvije godine, Nikole Mektića i Mate Pavića koji će u drugom polufinalu za suparnike imati Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 

Komentari