Dogovoren prekid suradnje između PSG-a i trenera Galtiera

Foto: Twitter

Francuski nogometni prvak Paris Saint-Germain i trener Christophe Galtier (56) postigli su dogovor o raskidu ugovora, doznaje AFP iz izvora upoznatih s pregovorima, a pariški klub službeno je i potvrdio.

Galtier tako napušta Park prinčeva nakon samo jedne sezone. Naslov francuskog prvaka nije bio dovoljan kako bi pokrio neuspjehe u Ligi prvaka i francuskom Kupu.

Već se nagađa kako će novi trener PSG-a biti Španjolac Luis Enrique.

Galtier je za kormilo PSG-a stigao prošlog ljeta nakon što je vodio Nicu, Lille i St Etienne. Na klupi Lillea osvojio je naslov prvaka (2021.), dok je sa St Etienneom slavio u Liga kupu (2013.).



Osim razočaravajućih rezultata, dodatan uteg nastavku suradnje predstavljaju i optužbe za rasizam i islamofobiju koje su stizale iz Nice, njegovog prethodnog kluba.

Galtier je sve optužbe poricao, međutim zbog sumnje na diskriminaciju i rasističke uvrede,Galtier i njegov sin završili su u policijskom pritvoru u Nici, a u prosincu ih čeka suđenje.

Francuski mediji navode kako će novi trener PSG-a biti Španjolac Luis Enrique koji je bez posla nakon što je napustio kormilo reprezentacije nakon eliminacije Furije sa Svjetskog prvenstva 2022.

Tijekom karijere vodio je i Barcelonu, Celtu, te Romu. Među brojnim trofejima s Barcom (i kao igrač i kao trener) su i Liga prvaka, La Liga, Kup Kralja, europski Superkup te klupsko Svjetsko prvenstvo.

Komentari