Đoković će igrati na ATP Kupu u Australiji

flickr

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković nalazi se na popisu igrača koji će igrati za Srbiju na ATP Kupu koji se održava od 1. do 9. siječnja u Sydneyu.

Srbija će igrati u skupini s Norveškom, Čileom i Španjolskom, a s obzirom da je i Đoković na popisu igrača, mnogi su to protumačili kao znak da će srpski tenisač igrati i na Australian Openu.

ATP Kup održava se u saveznoj državi Novi Južni Wales, dok je Australian Open u Melbourneu, odnosno u saveznoj državi Victoria, no svejedno za ulazak u Australiju potrebna je potvrda o cijepljenju.

Ipak, za necijepljenje postoji mogućnost posebnih iznimaka od Vlade savezne države Novi Južni Wales, ali i 14 dana karantene ukoliko se odobri dolazak bez cjepiva protiv koronavirusa.Ista mogućnost postoji i za dolazak u Melbourne, ali iz Vlade savezne države Viktorije rekli su da neće dozvoliti izminke.

Novak Đoković i dalje ne otkriva svoj status oko cijepljenja, naglašava da je to privatna stvar svakog čovjeka te nije želio otkriti da li je cijepljen.

Organizatori ATP Kupa na službenoj stranici najavljuju dolazak “prvog nositelja Srbije koju predvodi prvi igrač svijeta Novak Đoković u skupini A”.

Komentari