Đoković u četvrtfinalu Australian Opena: Ovakav meč nije viđen 50 godina

Foto: Facebook

Novak Đoković igrat će u četvrtfinalu Australian Opena. Poruka koju je poslao konkurenciji i više je nego dojmljiva, jer doslovno je pomeo 19. tenisača svijeta.

Pobijedio je Adriana Mannarina u meču osmine finala 6:0, 6:0, 6:3 za samo 104 minute. Najbolji tenisač današnjice u svom je pohodu na 11. titulu s Australian Opena i 25. Grand Slam naslov krenuo silovito protiv Mannarina.

Francuz je u prva tri kola igrao mečeve od pet setova, a onda u četvrtom izgubio prvih 13 gemova i svoju prvu igru osvojio tek kod 0:6, 0:6, 0:1. Đoković je ovom pobjedom ostvario dosad neviđen pothvat. Postao je prvi tenisač koji suparniku iz kruga 20 najboljih na svijetu nije prepustio niti gem u prva dva seta na turniru Grand Slam kategorije otkako je 1973. godine uvedena ATP ljestvica, prenosi Dnevno.hr.

Foto: Facebook

Kakva lekcija



Također, 58. put u karijeri izborio je četvrtfinale na nakon od četiri najjača turnira i time izjednačio rekord koji je dosad samostalno držao Roger Federer.

Dodajmo i da od 2015. nije odigran meč na Grand Slam turnirima u kojima je pobjednik poraženom prepustio tri ili manje gemova, a da je poraženi tenisač među 20 najboljih na svijetu. To se dogodilo posljednji put prije devet godina na US Openu kada je upravo Đoković u polufinalu turnira sa 6:0, 6:1, 6:2 pobijedio Marina Čilića. Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Stefanos Tsitsipas i Taylor Fritz.

Inače nakon meča bio je jako raspoložen u razgovoru s Jimom Courierom na središnjem terenu: “Jedini dio odjeće koji je smetao mojem treneru Ivaniševiću, ali i Sabalenki, su bile moje čarape. Zamjerili su mi to. Bile su crne, sad su bijele. Ne bavim se previše modom, poslije turnira ću se tome posvetiti”, nasmijao se Đoković.

 

Dalić: Mnogi Hrvati izvan zemlje često prate utakmice hrvatske nogometne reprezentacije

 

Komentari