Đoković na Kosovu želi krstiti svoju djecu, ministar mu poručio: Nema cjepiva, nema ulaska

Twitter

Prvi put nakon 2013. godine Novak Đoković neće igrati barem u polufinalu Mastersa u Rimu. Prije deset godina zaustavio ga je Tomaš Berdych, sada Danac Holger Rune koji je pobjedu karijere ostvario sa 6:2, 4:6, 6:2.

Đoković je opet bio pomalo divljački nastrojen na terenu, najviše prema svom trenerskom stožeru, ali je u fokus medija stigao i zbog intervjua za talijanski list Corriere della Sera u kojem je, do idućeg tjedna, prvi tenisač svijeta otkrio kako želi krstiti sina Stefana i kćerku Taru na Kosovu, prenosi Direktno.hr.

“Želim se vratiti na Кosovo sa suprugom i tamo krstiti djecu. Stefanu je osam godina, Tari pet. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan, iako više nije oružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim ulaziti u politiku, ali za svakog Srbina Kosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere”, kazao je Đoković.

Uslijedila je, pak, reakcija Hajrulle Çekua, ministra kulture, mladih i sporta Kosova.



“Nema cjepiva, nema ulaska”, napisao je Çeku.

Đoković je, znano već, prošao pravu kalvariju u Australiji zbog odluke da se neće cijepiti, a ulazak u državu nisu mu dopustile ni Sjedinjene Američke Države.

 

Komentari