Đoković nakon pobjede nahvalio mladog Prižmića: “Zaslužio je svaki pljesak, svaku pohvalu za svoj nastup”

Foto: Facebook / Screenshot

Iako je u svom debiju na Grand Slam turnirima doživio poraz, 18-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić zadivio je i prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji mu je, u prvom intervjuu nakon pobjede 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4 u četverosatnom dvoboju, prorekao sjajnu tenisku budućnost.

– Zaslužio je svaki pljesak, svaku pohvalu za svoj nastup. Sjajan je igrač, toliko zreo za svoju dob. Iznimno se držao na terenu. Ovo je njegov trenutak, mogao je biti i njegov meč. Imao je prednost ‘breaka’ u trećem, borio se nakon što je gubio 4-0 u četvrtom. Pokazao je sjajan otpor i mentalnu čvrstoću. Natjerao me da zaradim svoj novac večeras, izjavio je Novak Đoković u razgovoru s Jimom Courierom na terenu Rod Laver Arene odmah nakon teško izborene pobjede.

No, tu njegovim pohvalama upućenim Prižmiću nije bio kraj.

– Volim kako koristi svaki dio terena. Osjeća se ugodno u izlascima na mrežu, brani se nevjerojatno dobro. Bila je ovo zadivljujuća predstava za nekoga tko ima 18 godina i tko nikada nije imao priliku igrati na najvećim stadionima. Sve pohvale njemu i njegovoj ekipi, njegovoj obitelji. Želim biti uz njega, nadam se da će me pozvati, jer će zasigurno napraviti velike rezultate u karijeri. Gledat ćemo ga još mnogo u budućnosti, poručio je najtrofejniji tenisač svih vremena.



Komentari