Đoković zaustavljen u polufinalu Australian Opena: Prvi poraz u Melbourneu nakon 2195 dana

Foto: Facebook

Jannik Sinner pobijedio je Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena. Slavio je Talijan s 3:1 u setovima, 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3 i tako nanio srpskom tenisaču prvi poraz u Melbourneu nakon 2195 dana.

Đoković je apsolutni rekorder s 24 osvojena Grand Slam naslova, a sam Australian Open osvojio je deset puta. Statistika kaže kako je prošlo čak 2195 dana od zadnjeg poraza srpskog tenisača na Australian Openu, a Sinner je bio samo jedan poen udaljen od slavlja u trećem setu kada je Đoković uspio spasiti jednu meč-loptu.

Odigrao je Talijan fantastičan meč, a u prvom setu ostavio je Đokovića na samo jednom osvojenom gemu. Postao je tako tek četvrti tenisač kojem je uspjelo ostaviti Đokovića na tek jednom gemu u nekom od setova. Ranije je to uspjelo tek Maratu Safinu (2005.), Jo-Wilfriedu Tsongi (2010.) i Stanu Wawrinki (2013.). Dakle nitko to nije napravio punih 11 godina, prenosi Dnevno.hr.

Đoković spasio meč loptu

Sinner je besprijekorno odigrao prva dva seta, a u trećem je imao meč loptu kod vodstva 6:5 u tie-breaku. Ali Đoković je ponovno, po tko zna koji put, pokazao veliku mentalnu snagu, nanizao tri poena, dobio set i vratio se u meč. Ipak, nije uspio i u potpunosti preokrenuti. Sinner je zadržao mentalnu snagu, u četvrtom setu breaknuo Đokovića u četvrtom gemu i kasnije zadržao servis.

Ovo je inače bio sedmi međusobni ogled između Sinnera i Đokovića, a srpski tenisač vodi 4:3. Nije ovo bilo Đokoviću prvi put da zaostaje protiv Sinnera 2:0 u setovima, isto mu se dogodilo i u polufinalu Wimbledona, ali je tada uspio preokrenuti i pobijediti.

Za Sinnera je ovo prvi plasman u finale nekog Grand Slam turnira, a za naslov će igrati protiv boljeg u meču između Alexandera Zvereva i Danila Medvedjeva.

Perkovac: Polupismeni ljudi koji nemaju veze s rukometom me kritiziraju

Komentari