Donna Vekić nakon preokreta protiv Danielle Collins izborila finale

WTA / Twitter

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u San Diegu, ona je u polufinalu svladala Amerikanku Danielle Collins sa 6-4, 4-6, 7-6 (2) te će se za naslov boriti protiv prve igračice svijeta Poljakinje Ige Swiatek.

Susret Vekić i Collins prekinut je zbog kiše u subotu pri vodstvu Amerikanke 4-2 u trećem setu, a u nedjeljnom nastavku Vekić je odmah vratila “break” zaostatka. Collins je promašila nekoliko prvih servisa što je 26-godišnja Osječanka znalački iskoristila. Potom je Vekić spasila tri “break-lopte” te poravnala na 4-4 da bi zatim obje igračice čvrsto držale svoj početni udarac sve do odlučujućeg “tie-breaka”.

 

Serverke su osvajale poene i u odlučujućoj igri sve do 2-2, a onda je Vekić osvojila svih pet posljednjih susreta u meču za veliku pobjedu.



 

Za Vekić će ovo biti 10. WTA finale u karijeri, a dosada je osvojila tri naslova, Kuala Lumpur 2014., Nottingham 2017. i Courmayeur 2021.

 

Do finala u San Diegu Vekić je stigla kroz kvalifikacije, a na putu do završnice je pobjeđivala Mariju Sakkari, Karolinu Pliškovu, Arinu Sabalenku i Danielle Collins.

 

Finale je na programu od 1 sat po hrvatskom vremenu.

Komentari