Eddie Howe novi je trener Newcastlea

Foto: Screenshot

Newcastle je danas na svojim službenim stranicama objavio Eddieja Howea kao novog trenera svoje prve momčadi. Potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Ovaj 43-godišnjak dolazi u Newcastle nakon što bogati saudijski vlasnici nisu uspjeli dovesti Antonija Contea i Unaija Emeryja, a posljednji angažman imao je u Bournemouthu.

Poznat je kao trener koji je doveo Bournemouth kroz sva četiri ranga engleskog nogometa do Premiershipa i zadržao ga tamo pet godina od 2015. do 2020. godine kad je napustio klupu, prenosi Index.hr.

Ovo mu je najveći izazov karijere
U karijeri je vodio 545 utakmica. Ima 228 pobjeda, 114 remija i 203 pobjede te 41.83 posto pobjeda. S Bournemouthom je 2015. osvojio Championship.



“Velika je čast postati trenerom ovako velikog kluba kao što je Newcastle. Ovo je jako ponosan dan za mene i moju obitelj”, rekao je Howe po potpisu ugovora pa dodao:

“Ovo je sjajna prilika za mene, ali pred nama je jako puno posla. Jedva čekam izaći na travnjak i početi raditi s igračima. Želim zahvaliti klubu i vlasnicima na prilici koju su mu pružili i sjajnoj dobrodošlici kojom su me dočekali. Neka naše putovanje počne.”

Komentari