Elias Kolega završio skijašku karijeru! Prelazi u austrijski skijaški savez

Foto: DAMIR KRAJAC/CROPIX

Hrvatski skijaš Elias Kolega završio je skijašku karijeru s 25 godina, objavio je Hrvatski skijaški odbor. Razlog su ozljede, odnosno stanje njegove potkoljenice koje je dobro za normalan život i rekreativno skijanje, ali ne i za napore natjecateljskog sporta, objasnili su.

Kolega je za RTL rekao kako su se “nakon dvije godine pauziranja pojavili novi interesi”. “Čovjek shvati da to čime se bavio nije jedino što postoji na svijetu. Jednostavno nisam više toliko spreman i motiviran kao što sam bio prije nego što se ta ozljeda dogodila i nisam spreman prihvatiti rizik neke ponovne ozljede i cijelog tog mukotrpnog procesa povratka u natjecanje”, rekao je Kolega.

“U nekim si dječačkim snovima čovjek uvijek postavi one maksimalne ciljeve, što bi se reklo, neki svjetski vrhovi, ali što je čovjek odrasliji, zreliji, shvati da je to dio nekog životnog učenja, životnog procesa. Nisu uvijek sve stvari onako kako si čovjek zamisli.”

Postat će dio austrijskog skijaškog saveza
Uskoro će proslaviti 26. rođendan, što znači da je njegova natjecateljska karijera prebrzo došla kraju. No potvrdio je kako će postati dio trenerskog stožera u najjačoj skijaškoj reprezentaciji na svijetu.



“Za Austriju sam na neki način posebno vezan jer sam ondje odrastao. Jako sam dobar s austrijskim trenerima. Ove se godine promijenilo kompletno vodstvo austrijske reprezentacije i dobio sam jako dobru ponudu na relativno visokoj poziciji u austrijskom skijaškom savezu. Vrlo rado sam to prihvatio”, potvrdio je Kolega, čiji mlađi brat Samuel nastavlja s karijerom.

“Nemamo puno skijaša, ali svi koji skijaju jesu vrhunski, pogotovo za ovako malu zemlju. Kada pogledate, Sljeme je jedina staza na kojoj je moguće skijanje i to maltene samo krajem prosinca i tijekom siječnja i veljače. Jedna staza koja je iznjedrila toliko dobrih skijaša. Definitivno hrvatsko skijanje ima budućnost”, siguran je.

 

Komentari