Evo kada se Rafael Nadal vraća na teniske terene: ‘Oporavak ide po planu i za sada nema nikakvih problema’

Foto: Facebook

Rafael Nadal mogao bi se vratiti na terene početkom sljedeće godine na Australian Openu, rekao je njegov ujak i direktor njegove teniske akademije Toni Nadal za španjolske medije. Sada 37-godišnji Španjolac pauzira od siječnja, nakon ozljede mišića lijeve noge u Melbourneu.

Nadal je posljednji meč odigrao 18. siječnja, u drugom kolu Australian Opena, kada je u tri seta poražen od Amerikanca Mackenzieja McDonalda. Prije nekoliko mjeseci najavio je da će 2024. biti godina njegovog povlačenja zbog niza ozljeda, no nije se usudio reći na kojim će turnirima igrati, kao ni točan datum povratka na terene.

Toni Nadal: Rafa se još oporavlja
“Rafa je dobro, još se oporavlja. Oporavak ide po planu i za sada nema nikakvih problema. Rafa trenira na terenima svoje akademije u Mallorci i čeka početak sljedeće sezone. Ako sve bude išlo kako je planirano, trebao bi se vratiti na teren na Australian Openu 2024. To je njegova želja”, naglasio je Toni Nadal.

Ambiciozan je to sportski cilj, navode mediji, budući da se posljednjih mjeseci špekuliralo o mogućnosti da Rafael Nadal iduće godine igra samo Roland Garros – svoj najdraži turnir – i Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Nadal je u karijeri osvojio 22 Grand Slam turnira.



Komentari