Fantastična Leona Popović završila druga u prvoj vožnji Svjetskog kupa, čekamo drugu vožnju

DAMIR KRAJAC/ Cropix

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović odlično je nastupila u prvoj vožnji slaloma na završnici Svjetskog kupa u Andori i drži drugo mjesto sa 32 stotinki zaostatka za Slovakinjom Petrom Vlhovom koja je imala najbolje vrijeme (54,28 sekundi).

Nažalost, Zrinka Ljutić je pogriješila već prije prvog prolaznog vremena, s velikim gubitkom vremena je nastavila vožnju, ali je nakon još jedne pogreške odustala.

Leona Popović je otskijala jednu od najboljih slalomskih vožnji u karijeri, bila je agresivna u položenijem gornjem dijelu staze, a na završnoj strmini je kontrolirala brzinu, izbjegla pogreške na kritičnim mjestima i ponovno pustila brzinu u samoj završnici. Imala je hrvatska skijašica najbolje prvo prolazno vrijeme, a u odnosu na vodeću Vlhovu najviše je izgubila na strmini koju je Slovakinja sa startnim brojem 1 najbolje svladala.

Neuobičajeno neprecizna bila je najuspješnija skijašica u povijesti, Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je bila čak 75 stotinki sporija od Vlhove u zadnjem dijelu prve vožnje, što joj je u konačnici donijelo četvrto mjesto sa zaostatkom od 59 stotinki.Osim Vlhove i Popović, ispred Shiffrin se u prvoj vožnji ugurala i Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0,56). Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostala je za Vlhovom više od jedne sekunde (+1,16).

Start druge vožnje je u 13 sati i 30 minuta.

Komentari