Fantastični Caktaš hat-trickom donio Osijeku četvrtu pobjedu u nizu, Slaven Belupo nemoćan

Foto: Zeljko Hajdinjak Cropix

Osijek je u prvom nedjeljnom dvoboju 12. kola SuperSport HNL-a u Koprivnici s 4:0 deklasirao Slaven Belupo i tako došao do četvrte pobjede u nizu pod novim trenerom Reneom Pomsom. Junak utakmice bio je Caktaš koji je zabio hat-trick, a jedan gol postigao je i Laszlo Kleinheisler.

Izabranici Zorana Zekića cijeli su susret bili potpuno podređeni bivšem klubu svog stratega koji im je nanio drugi ligaški poraz u nizu i tako ih preskočio na trećem mjestu tablice. Zahvaljujući furioznom startu gostiju koji igraju sjajan nogomet, utakmica je bila gotova u prvom dijelu.

Raspoloženi Caktaš, Beljo i Kleinheisler
Osijek je demonstrirao sjajnu igru u kojoj nije bilo lošeg pojedinca, ali naročito je briljirao udarni trozubac Caktaš, Kleinheisler i Dion Drena Beljo. Prvi gol pao je već u petoj minuti utakmice. Caktaš je oštro i nisko ubacio iz slobodnjaka, a Beljo nogom skrenuo loptu u mrežu. Ponovljena snimka otkrila je da Beljo ipak nije dirao loptu, pa se pogodak pripisao Caktašu.

Najbolju i jedinu priliku za Slaven imao je Benedik Mioč koji je početkom utakmice na ubačaj Marka Martinage glavom tukao preko gola. Kleinheisler je podebljao vodstvo u 35. minuti. Beljo je iskoristio dugi korak i presingom uzeo loptu Božiću te tako stvorio 3 na 2 situaciju u korist Osijeka, proslijedio je loptu lijevo Kleinheisleru koji je izbio sam pred Markovića i matirao ga.



Prije isteka poluvremena Nejašmić je kombinirao s Leovcem koji je proigrao Kleinheislera, a on je oštro ubacio. Marković je uspio samo dirati loptu koja je došla do Caktaša koji ju je pospremio u gol. Bivši kapetan Hajduka došao je do hat-tricka u 52. minuti.

Velik dio poslao napravio je Nejašmić koji je izdržao par duela i dao dijagonalu za Šimu Gržana. On je tukao iskosa, a loptu odbijenu od bloka je u mrežu pospremio Caktaš. Slaven Belupo je prvi udarac u okvir gola Ivice Ivušića uputio u 78. minuti. U sljedećem kolu Slaven gostuje na Šubićevcu, a Osijek ide kod Istre, piše Index.

 

Komentari