‘Faraonski ugovor’ s Barcelonom Messiju jamči 555 milijuna eura

Instagram

Sadašnji ugovor kojeg zvijezda Barcelone Lionel Messi ima s katalonskim klubom jamči Argentincu više od 555 milijuna eura bruto prihoda za razdoblje od studenoga 2017. do lipnja 2021., otkrio je u nedjelju španjolski dnevnik “El Mundo” na što je Barca najavila tužbu.

“Faraonski ugovor Lea Messija koji uništava FC Barcelonu”, naslov je u “El Mundu” koji detaljno opisuje astronomske iznose u ugovoru kojeg je Messi potpisao u studenom 2017. godine.

Prema “El Mundu”, ovaj ugovor “jamči Messiju 555.237.619 eura bruto, koje će primiti u četiri sezone do isteka, 30. lipnja 2021. godine”. Taj je iznos zbroj njegove fiksne plaće, prodaje komercijalnih prava na njegovo ime i lik te niza bonusa.

“Igrač je već primio 511.290.052 eura, gotovo 92 posto od ukupnog iznosa”, navodi “El Mundo”.



“Neto iznos, nakon što se naplate svi porezi i odbici za socijalno osiguranje, predstavlja više od polovice ove svote: oko 297 milijuna eura”, dodaje dnevnik koji ističe da je taj ugovor, dug 30 stranica, “najveći ugovor u povijesti sporta”.

Barcelona je odmah u nedjelju najavila tužbu.

“FC Barcelona kategorički poriče bilo kakvu odgovornost za objavljivanje profesionalnog ugovora Lionela Messija i poduzet će pravnu akciju protiv ‘El Munda'”, najavio je katalonski klub u nedjelju.

Messiju ugovor istječe na kraju sezone.

Komentari