Fernando Santos novi izbornik Poljske

Izvor: Facebook

Bivši portugalski izbornik Fernando Santos preuzeo je poljsku nogometnu reprezentaciju, a službena je ceremonija održana u Varšavi.

– Od danas sam Poljak. Jedan sam od vas, čast mi je nastaviti trenerski posao ovdje, kazao je Santos, dok je predsjednik Poljskog nogometnog saveza (PZPN) Cezary Kulesza rekao: – Izbor je bio težak, ali izabrali smo najbolje. Naš prvi cilj je kvalificirati se za Europsko prvenstvo.

Novi izbornik će naslijediti Czeslawa Michniewicza, smijenjenog prošli mjesec nakon što je Orlove doveo do osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje su eliminirani (1-3) od budućeg finalista Francuske. Poljska je završila druga u svojoj skupini, iza kasnijeg prvaka Argentine (0-2), nakon što je pobijedila Saudijsku Arabiju (2-0) i remizirala s Meksikom (0-0). Jako kritiziran od medija u svojoj zemlji zbog poljskog ultradefenzivnog pristupa tijekom turnira, Michniewicza je također prozvao PZPN zbog “nedostatka vizije i budućnosti momčadi”.

Fernando Santos vodio je portugalsku momčad od 2014. do ostavke prošlog mjeseca nakon šokantnog poraza od 0-1 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Maroka. Santos je donio Portugalu njegov prvi veliki naslov na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj, a zatim osvojio Ligu nacija 2019. kod kuće. Međutim, njegov mandat također je obilježen ispadanjem u nokaut fazama Svjetskog prvenstva 2018. i Eura 2020.



 

Komentari