Gotovo je! Gvardiol potpisao za Manchester City: Vatreni je postao najskuplji u povijesti, a evo koliko je Dinamo zaradio

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Gotovo je! Joško Gvradiol nakon završenih liječničkih pregleda, potpisao za engleskog i europskog prvaka Manchester City, u transferu vrijednom 90 milijuna eura.

Gvardiol je tako postao najplaćeniji obrambeni igrač u povijesti, a njegovom dolasku prethodila je prava saga, u kojoj je najdeblji kraj izvukao Fabrizio Romano, koji je požurio negdje tjedan dana s viješću.

Ugovor je potpisan na pet godina, uz mogućnost produljenja za još 12 mjeseci, a naravno uz City sretan je i Dinamo. Dinamu pripada 15% od razlike trasnfera, odnosno 10.7 milijuna eura. Nije tu kraj zaradi. Plavima bi prema tome trebalo pripasti i 2.75% od transfera, što iznosi oko 2.5 milijuna eura. Ukupno bi Dinamo tako zaradio 13.2 milijuna eura, prenosi Dnevno.hr.

Hrvati pod Pepom

Pep Guardiola se našalio na račun sličnosti njihovih prezimena: “Što reći o Gvardiolu, ima baš lijepo prezime. Trenutno je na liječničkom pregledu, svi već znaju da je ovdje. Nadam se da ćemo taj posao završiti u idućim satima i danima.



Da, imat ćemo onda već šest stopera u kadru, ali to je i nužno, s obzirom na broj utakmica koje nas čekaju, sezona je veoma duga”, rekao je Guardiola po dolasku Gvardiola na liječničke preglede.

Vatreni dolaskom Gvardiola u City imaju dva igrača kod možda najboljeg svjetskog trenera i sada svi jedva čekamo da očne sezona kako bi vidjeli Pepov stroj s Hrvatima na djelu.

Komentari