Gradski vrt i Vida dobitna su kombinacija

Screenshot / YouTube

Domagoj Vida debitirao je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju 23. svibnja 2010. godine. Hrvatska je tada u Gradskom vrtu igrala prijateljsku utakmicu protiv Walesa, a u igru je ušao u 75. minuti umjesto kapetana Darija Srne.

Od svog debija odigrao je svih sedam utakmica koje su Vatreni igrali na osječkom stadionu i u svih sedam Hrvatska je upisala pobjedu.

U ponedjeljak će ponovno biti na travnjaku Gradskog vrta kada Hrvatska u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Slovačku.

„Ne znam je li do mene ili do Osijeka, ali ispada da su za reprezentaciju Vida i Gradski vrt dobitna kombinacija, ha, ha, ha… Na osječkom stadionu uvijek vlada odlična atmosfera, moji Slavonci uvijek rado dolaze na naše utakmice, ljudi u Slavoniji žive za hrvatsku reprezentaciju. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put protiv Slovačke. Jako se radujem povratku u Osijek“, rekao je Vida u razgovoru za portal Hrvatskog nogometnog saveza.



„Dolaze moji navijači iz Miholjca, bit će ih i iz Osijeka, iz cijele Slavonije. Znamo da ćemo imati veliku podršku, kakvu, uostalom, imamo gdje god igrali u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo se našim navijačima odužiti dobrom igrom i pobjedom. Mi smo Hrvatska, svjesni smo što se od nas očekuje i znam da ćemo biti pravi, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu“, dodao je Vida.

Osvrnuo se i na kvalifikacijski ciklus u kojem Hrvatska vodi na ljestvici te je uvjeren da će u Osijeku napraviti još jedan korak prema konačnom cilju – plasmanu u Katar.

„U rujnu smo napravili dobar posao, sad smo pobijedili i Cipar, ali to još ništa ne znači. Svjesni smo da jednim pogrešnim korakom možemo kompromitirati naš položaj na ljestvici i zato stojimo čvrsto na zemlji. Naravno da vjerujemo u našu kvalitetu i da ćemo se protiv Slovačke postaviti kao favoriti, ali samo maksimalnim angažmanom i pravim pristupom ta kvaliteta može doći do punog izražaja“, kazao je.

Komentari