Guardiola o promjenama u napadu za Real: Ne planiram ništa posebno i nisam pretjerao

Tomislav Kristo / CROPIX

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola najavio je na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka s Real Madridom “određene taktičke promjene”, no ustvrdio je da ovaj put nije “previše razmišljao”.

City ugošćuje “Kraljevski klub” na Etihadu u srijedu nakon 1:1 u prvoj utakmici u glavnom gradu Španjolske i želi uzvratiti Modriću i društvo za prošlosezonsko izbacivanje u istoj fazi natjecanja.

Trener engleskog kluba poznat je po “pretjerenim promišljanjima” u kojima se znao gubiti u knock-out fazi Lige prvaka, no sad inzistira da promjene koje planira nisu “ništa posebno” i ništa što njegova momčad “već nije igrala”.

– Imam zamisao kako bi s nekim promjenama mogli igrati tečnije u napadu. No ne planiram ništa posebno, nisam pretjerao, ne brinite, nećemo igrati ništa što već nismo znali igrati, poručio je navijačima.



Na pitanje da objasi o čemu je riječ rekao je:

– Nadam se da ćete vidjeti u srijedu, ne mogu vam reći, inače će Carlo (Ancelotti) također doznati što planiram.

Menadžer Cityja j zadnjih godina redovno nešto “uprskao” u utakmicama na ispadanje, protiv Liverpoola je stavio Laportea na poziciju koju nikad nije igrao, omogućivši Salahu da se razmaše, u dvoboju s Tottenhamom 2019. pokušao je ukrotiti Heung-min Sona sa sporijim Fabianom Delphom te je izostavio De Bruynea u prvom susretu, 2020. je u dvobojima s Lyonom u četvrtfinalu napustio uobičajenu i uvježbanu formaciju 4-3-3 za obranu s trojicom, a u finalu s Chelseajem 2021. ostavio je na klupi Rodrija i Fernandinha, koji su dotad odigrali gotovo sve utakmice u sezoni te je potpuno zakomplicirao napadačke postavke i kretnje glavnim zvijezdama, koje su djelovale izgubljeno na terenu.

Komentari