Gvardiol: Moramo ići maksimalno ozbiljno; Majer: Nije lako igrati protiv nikoga

Foto: Damir Skomrlj / Cropix

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Lovro Majer govorili su na konferenciji za medije uoči novih kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo.

Vatreni će u Rijeci 8. rujna odmjeriti snage protiv Latvije, a tri dana kasnije će gostovati u Armeniji.

– Utakmica kao i svaka druga, moramo ići maksimalno ozbiljno. Znamo svoje kvalitete. Moramo ostvariti pobjedu u petak, a također i u ponedjeljak, rekao je Gvardiol.

Majer je govorio o brojnim transferima koje su ostvarili hrvatski reprezentativci ovog ljeta.



– Dosta igrača je promijenilo klubove. Najbitnije je da igramo i imamo minutažu. To je najbitnije za svakog igrača, pogotovo kad dolazi u reprezentaciju, da je u dobroj formi. Većina nas je napravila odlične i jako dobre transfere, a Joško možda i u najjači klub na svijetu. Nadam se da ćemo svi imati dobru sezonu, rekao je Majer.

Joško Gvardiol komentirao je svoje igre u Manchester Cityju te rad s Pepom Guardiolom.

– Najvažnija je igra loptom. Znamo svi što krasi igru Manchester Cityja. Biti okružen tako vrhunskim igračima, oni olakšavaju posao na terenu i možeš se prepustiti drugima u igri. Guardiola? Velika mi je čast raditi s njim. Nažalost nije ga bilo zadnja dva tjedna zbog problema s leđima. Rano je pričati o tome, ali u onih tjedan dana što smo surađivali, dosta me toga naučio. S vremenom će to biti sve bolje i bolje, dodao je Gvardiol.

Majer o novom treneru Niki Kovaču u Wolfsburgu:

– Mogu reći o njemu sve najbolje, on je jedan od glavnih razloga što sam došao tamo. Za mene osobno je dobra stvar što je discipliniran, sretan sam zbog toga, to će me još više podići na veću razinu.

“Sretan sam što sam ovdje”

Gvardiol je propustio Ligu nacija i sad se vraća u reprezentaciju.

– Nije mi drago što već par puta nisam igrao Ligu nacija zbog neke ozljede. Svaki put sam bio žalostan. Nisam znao što raditi pa sam odradio operaciju. Sve je dobro prošlo. Naravno da sam sretan što sam ovdje, tako je i svaki put u reprezentaciju.

Majer osvojio turnir na jučerašnjem Vatrenom ponedjeljkom.

– Sve je bilo lijepo organizirano. Ovakvi događaji su bitni za sve nas, da svi zajedno napravimo veliki rezultat te budemo zajedno, rekao je Majer pa najavio Latviju:

– Neće biti lako, nije lako igrati protiv nikoga. Za očekivati je da će se oni braniti. Spreman sam za sve opcije, dobro se osjećam i smatram da mogu pomoći, a vidjet ćemo što će izbornik odlučiti. Moramo biti ozbiljni. Znamo da smo s dvije pobjede na korak do plasmana na Euro.

Na ljestvici skupine D vodi Turska s devet bodova iz četiri utakmice, Armenija je druga sa šest bodova iz tri susreta, dok Hrvatska na trećem mjestu ima četiri boda iz dva susreta. Slijede Wales sa četiri boda iz četiri dvoboja, te Latvija bez bodova.

Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će direktan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

Komentari