Hajduk na prepunom Poljudu slavio protiv Rijeke

Foto: Tom Dubravec / Cropix

U posljednjoj utakmici 2. kola HNL-a Hajduk je kao domaćin svladao Rijeku sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog gola u utakmici koju je na Poljudu pratilo 32.584 gledatelja bio je Rokas Pukštas u 50. minuti.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja iako se već u 2. minuti tresao okvir gola. Fruk je oteo loptu Krovinoviću na sredini terena, povukao prema domaćim vratima i onda se odlučio na prizemni udarac s više od 20 metara koji je pogodio blok Ferra i ostavio Lučića na krivoj nozi. No, tada je sreća spasila Hajduk jer je loptu zaustavila vratnica.

Iako je Hajduk imao inicijativu, jedinu pravu priliku u prvih 45 minuta domaći su stvorili u 39. minuti kada je Livaja sjajno proigrao Pukštasa koji se ubacio u kazneni prostor gostiju. Mladi je Amerikanac odmah uputio snažan udarac, ali je Labrović odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.



No, drugu priliku za pogodak Pukštas nije propustio. Početkom drugog poluvremena Hajduk je izborio udarac iz kuta kojega je izveo Odjidja-Ofoe ravno na glavu Šarlije koji je pogodio gredu, lopta se odbila na nogu Ferra čiji je udarac još jednom sjajnom intervencijom zaustavio Labrović i izbacio loptu na 15-ak metara. Tada je svoj udarac iskušao Moufi, a njegov pokušaj dočekao je Pukštas koji je sa šest metara skrenuo loptu kroz noge Labroviću.

Momčad Rijeke niti pada u rezultatski zaostatak nije postala opasnija. Tek u 77. minuti je Grgić zaprijetio udarcem sa 20-ak metara što je bio prvi pokušaj gostiju u nastavku utakmice.

Ovom pobjedom Hajduk se poravnao na vrhu ljestvice s Osijekom, samo ta dva sastava imaju maksimalnih šest bodova, dva više od treće Gorice, dok je Rijeka četvrta s tri boda koliko ima i peti Dinamo.

Komentari