Hajduk nakon 2 penala izborio pobjedu protiv Gorice: Publika zvižducima poslala jasnu poruku

Foto: VOJKO BASIC Cropix

Hajduk je u zaostalom susretu 4. kola SuperSport HNL-a na Poljudu pobijedio Goricu 3:1. Dvostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja (2. i 59. minuta iz penala), u 72. minuti zabio je i Awaziem, a za najgoru momčad lige gol je postigao Francois u 9. minuti. Bila je ovo jedna od lošijih utakmica ove sezone u HNL-u, a prva tri gola pala su nakon nevjerojatnih grešaka obrambenih igrača, piše Index

Kod Gorice je tragičar bio Jovičić, koji je najprije poklonio loptu Livaji za prvi gol, a potom kod penala iz čista mira smirio loptu rukom za svog vratara. S druge strane, niz grešaka Hajduka kulminirao je u 9. minuti bizarnom pogreškom Stefana Simića za privremeno izjednačenje gostiju. Treći gol za Hajduk postigao je nigerijski stoper Awaziem, kojem je to četvrti gol sezone te je nakon Livaje najbolji strijelac Bijelih.

Zvižduci Poljuda na poluvremenu najbolje govore o igri Hajduka
Koliko je Hajduk loše odigrao prvih 45 minuta, najbolje govore zvižduci čitavog Poljuda na poluvremenu utakmice. Ipak, domaćin je u nastavku nešto pojačao ritam i slaba Gorica se raspala. Treba dodati i da je Korca dobio crveni karton par minuta prije kraja zbog igranja rukom u izglednoj poziciji za gol Čoline. Livaja je mogao i do hat-tricka, ali njegov pokušaj panenke u 90. minuti otišao je preko gola.

Komedija Jovičića pa Simića
Hajduk je imao savršeno otvaranje utakmice. Poveo je već u 2. minuti, ali mnogo toga je u svemu napravio gostujući igrač Jovičić, koji je grubo pogriješio, a poklon je iskoristio najbolji prvoligaški strijelac Marko Livaja zabivši za 1:0. No Splićani nisu ostali dužni te su darovima uzvratili suparniku. Splitska obrana u 9. je minuti zbunjeno reagirala u više navrata, a brzi Francois je sve pratio, iskoristio pogreške i lijepo završio akciju za 1:1.



U ostatku prvog poluvremena Hajduk je imao prividnu inicijativu. Više je držao loptu u svojim nogama, pokušavao napadati i prijetiti, no sve je to više izgledalo kao mučenje nego prava dominacija.

Još jedna glupost Jovičića
Na startu drugog poluvremena Stipe Biuk se našao u dvije prilike, no oba puta je jednako tako daleko ostao od pogotka za 2-1. Hajduk je ipak poveo u 59. minuti te je opet strijelac bio Livaja, ovaj put s 11 metara.

Svemu je prethodilo igranje rukom Jovičića. Livaja je prevario Banića koji je imao loptu na rukama, s tim da je 15. listopada, tada u Velikoj Gorici, golman Gorice obranio jedanaesterac najboljem strijelcu Hajduka i HNL-a.

Drugi pogodak i novo vodstvo napokon je opustilo igrače Hajduka koji su do kraja ogleda na pravi način dominirali i stvorili niz dobrih prilika. Ubrzo nakon 2:1 Krovinović je žestoko pogodio gredu udarcem s više od 20 metara, ali je u 72. minuti, nakon kornera, Awaziem bio najviši u skoku te je glavom pogodio za 3:1.

Livaja promašio panenku
Livaja je u 91. minuti mogao zabiti i svoj treći pogodak na susretu. Dosuđen je novi jedanaesterac za Hajduk, ali je hrvatski reprezentativac ‘panenkom’ prebacio gostujuća vrata. Samu završnicu gosti su odigrali s desetoricom jer je u 85. minuti, zbog igranja rukom, crveni karton dobio Korca.

Uz utakmicu više Hajduk je došao vodećem Dinamu na pet bodova minusa. Gorica je upisala jubilarni deseti poraz. Ostala je posljednja i ima šest bodova manje od pretposljednje Rijeke. Od zaostalih utakmica ostala je još tek jedna, ona u Puli između Istre 1961 i Dinama (12. kolo).

 

Komentari