Hajduku paprena kazna za bocu u glavu igraču Istre, evo koliko će morati platiti

Foto: NIKSA STIPANICEV Cropix

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica sedmog kola. Tri kluba su kažnjena zbog ponašanja svojih navijača u sedmom kolu HNL-a, a najteže je prošao Hajduk, koji mora platiti čak 26.500 eura.

Nepoznati navijač sa zapadne tribine poljudskog stadiona pogodio staklenom bočicom u glavu braniča Istre Erica Bjorkandera. Tom prilikom došlo je do krvarenja, švedskom nogometašu pomogla je Hajdukova liječnička služba na čemu su se Puljani nakon utakmice zahvalili Splićanima, međutim Hajduk nije mogao izbjeći sankcije za ovakav čin.

“HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Hajduk – Istra 1961 domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini zapalila od treće do 35. minute devetnaest baklji, od 60. do 66. minute sedamdeset i pet baklji i četiri bljeskalice, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, te od 70. do 72. minute zapalila deset dimnih kutija i jednu bljeskalicu te jer je nakon pogotka gostiju u 90.+13. minuti prilikom slavlja gostujuće momčadi sa zapadne tribine prema gostujućoj klupi bačena staklena bočica koja je pogodila igrača gostiju Björkandera Nilsa Erica Rolanda i napravila mu posjekotinu na glavi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS – a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 26.500 eura”, piše u službenom priopćenju.

Ostali su bolje prošli
Kažnjeni su u ovom kolu i Osijek i Dinamo, ali kudikamo manjim iznosima nego Hajduk.



“NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici Osijek – Dinamo domaći navijači u drugoj minuti s istočne tribine bacali u teren za igru veći broj predmeta – zgužvane papire u obliku lopte ili aviona, u 34. minuti zapalili dva vatrometa, osam bljeskalica-stroboskopa te dvadeset baklji, dok su gostujući navijači u 64. minuti zapalili 1 baklju, u 76. minuti jednu dimnu bombu i pet bljeskalica-stroboskopa te zbog toga što su domaći navijači s istočne tribine tijekom cijele utakmice gađali predmetima pomoćnu sutkinju Sanju Rođak-Karšić – upaljačima i zgužvanim papirom, te polijevali pivom, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4000 eura”, naveo je.

Dodao je da su kažnjeni i zbog toga što su u 45. i 45+1. minuti utakmice domaći navijači na istočnoj tribini skandirali sucu utakmice “Cigane, Cigane” te u 90+2. i 90+6. minuti domaći navijači na cijelom stadionu skandirali sucu “Cigane, Cigane”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 2300 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6000 eura.

“GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Osijek – Dinamo, gostujuća navijačka skupina BBB u 64. minuti zapalila jednu baklju koja je dogorjela na tribini, u 76. minuti zapalila jednu dimnu bombu i pet bljeskalica-stroboskopa čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura”, zaključio je.

Ostale utakmice prošle su mirno i nije bilo potrebe za “udarcem po novčaniku”.

Komentari