Hat-trick Livaje: Hajduk pobijedio Hrvatski dragovoljac 3:0

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Hajduk je u 24. kolu HNL-a na gostovanju svladao Hrvatski dragovoljac 3:0 i tako se barem privremeno vratio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Dragovoljac je bio ohrabren uvjerljivim slavljem kod Šibenika u prošlom kolu te se pokazao kao čvrst protivnik, koji je bio u utakmici sve do zadnjih 15 minuta.

Presudile su ipak dvije pogreške u domaćoj obrani i dva skrivljena jedanaesterca, prvi u 32., a drugi u 75. minuti. Oba je realizirao Marko Livaja, a zatim dodao i jedan gol iz igre. Tako je sada s 21 pogotkom uvjerljivo najbolji strijelac HNL-a, iza njega je Josip Drmić sa sedam golova manje, piše Index.

Penal slomio obrambeni blok Dragovoljca
Hajduk je praktički od prve minute preuzeo kontrolu nad utakmicom, no nogometaši Dragovoljca su se branili vrlo dobro i cijelo prvo poluvrijeme nisu dozvolili gostima stvaranje ozbiljnih šansi iz igre.

Ipak, jedna individualna pogreška omogućila je Hajduku da povede u 32. minuti. Čolina je htio ubaciti s lijeve strane, no u ruku je pogodio domaćeg nogometaša Smolčića. Dario Bel opravdano je dosudio kazneni udarac, a realizirao ga je Marko Livaja.



Hajduk riješio utakmicu u zadnjih 15 minuta
Ni većim dijelom drugog poluvremena nije bilo nekih izrazitih prilika iz igre. Hajduk je i dalje bio bolja ekipa, ali do novog gola došao je tek iz drugog jedanaesterca, ovaj put u 75. minuti. Braut je srušio Melnjaka koji se ubacio iz drugog plana, a penal je još jednom iskoristio Livaja.

Nakon toga su se domaći odlučili otvoriti, što je Hajduk znao iskoristiti. Livaja je u 77. minuti izbacio Ljubičića u čistu priliku, koji je to ipak promašio, no u 80. minuti pobjeda je zapečaćena. Biuk je izvrsnim dodavanjem pronašao Livaju, a prvi strijelac HNL-a kompletirao je hat-trick mirnom realizacijom u mat-situaciji.

 

Komentari