HNL: Rijeka slavila protiv Slaven Belupa! Nastavlja utrku za naslov prvaka

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je u 26. kolu HNL-a na Rujevici svladala Slaven Belupo 3:0 i zadržala se na samo bodu manje od vodećih Dinama i Osijeka. Bila je to teže izborena pobjeda momčadi Gorana Tomića nego što to govori sam rezultat, Slaven je bio vrlo opasan u prvom poluvremenu, ali Riječani su ipak prelomili utakmicu u drugom, prenosi Index.

Slaven odličan u prvom dijelu
Utakmica je otvorena sjajnom prilikom Slavena već u prvoj minuti. Bogojević je pokušao lukavo svladati Labrovića, no odlično je to obranio vratar Rijeke. Uslijedile su prilike Solde, Kvržića i Zapate, ali Rijeka je uspjela izdržati ponajviše zahvaljujući sjajnom Labroviću.

Odgovor domaćih uslijedio je u 13. minuti kada je Sušak zaustavio dobar udarac Pavičića, a zatim je Božić u posljednji tren očistio opasnost ispred Vučkića. Od tog trenutka obrane su postale stabilnije pa osim pokojeg udarca s distance do kraja prvih 45 minuta nije bilo prilika ni na jednoj ni na drugoj strani.

Čerin čovjek preokreta
Rijeka je ipak uspjela povesti u 55. minuti. Čerin, koji je tek ušao u igru minutu ranije, povukao je jedan napad, dodao Pavičiću, a on se sjurio u šesnaesterac i na drugoj vratnici pronašao usamljenog Harisa Vučkića koji je bez problema pogodio za 1:0.



Taj pogodak digao je domaće nogometaše i 15 minuta kasnije povisili su vodstvo. Odigrali su akciju iz kornera, Čerin je odigrao povratnu loptu za Drmića, koji je pobjegao svom čuvaru i sjajno kroz veliku gužvu provukao loptu u mrežu.

Potvrdu pobjede donio je u 78. minuti Adam Gnezda Čerin, koji je nakon što je sudjelovao u kreaciji prva dva gola zatim i poentirao. Krešić je šutirao poslije udarca iz kuta, odbio je to Šušak, ali na odbijenoj lopti bio je Čerin te ju je zakucao u mrežu.

 

 

Komentari