HNS je u 2022. godini ostvario najbolji financijski rezultat u svojoj povijesti, pogledajte koliko su zaradili

Foto: Twitter

Održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. “Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju i dalje pokazivati da smo najuspješniji i najbolji sportski savez u Hrvatskoj”, rekao je Kustić.

Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2022. godinu, koji je pripremila voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić. Hrvatski nogometni savez je u 2022. godini ostvario rekordne prihode u iznosu od 507.688.457,86 kuna, rashode u iznosu od 409.057.780,74 kune te je ostvario rekordnu dobit, odnosno višak prihoda nad rashodima, u iznosu od 98.630.677,12 kuna, prenosi Index.hr

“Prije četiri godine sam prilikom izlaganja završnog računa za 2018. godinu rekla da je to bila najuspješnija financijska godina i da je ostvaren budžet više nego dvostruko veći u usporedbi s bilo kojom prethodnom godinom. Veliko mi je zadovoljstvo izvijestiti vas da smo u 2022. godini nadmašili čak i tu sjajnu 2018. godinu, odnosno da je Hrvatski nogometni savez ostvario najbolji financijski rezultat u svojoj povijesti”, rekla je Bajrić i dodala:

“Ostvareni višak prihoda prenijeli smo u saldo fonda i ta sredstva koristit ćemo u godinama kad nema završnih natjecanja i kad ostvarujemo manjak prihoda u odnosu na rashode, odnosno za strateške ciljeve saveza. Kao i do sad u okviru naših mogućnosti, pomagat ćemo klubovima i županijskim savezima kroz financijske donacije odnosno ulaganjem u infrastrukturu, turnire i opremu”.

 

Komentari