HNS kaznio direktora Lokomotive: Neprimjereno komentirao suce i suđenje u HNL-u

Foto: Damir Krajac/Cropix

Disciplinska Komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o kazni za direktora Lokomotive Božidara Šikića.

Naime, Šikić je za Sportske Novosti dao intervju 29. veljače ove godine, a Komisija smatra kako su izjave u tom intervjuu neprimjerene. On je naime tada komentirao suce i suđenje u SuperSport HNL-u.

“Šikić je kažnjen s 1500 eura zbog povrede odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika (točke V.1.6., V.1.7. i V.5.5.), čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a”, navodi Komisija na službenim stranicama HNS-a.

Dodaju kako je točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije.



lokomotiva_sammir07-040919.jpg
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Prekršio tri točke

Napominju kako je on trebao davati izjave samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa. Točkom V.1.7. Kodeksa utvrdili su da nogometni djelatnici trebaju davati sve primjedbe na suđenje samo na način predviđen propisima HNS-a.

Za kraj navode kako je točkom V.5.5. Kodeksa utvrđeno da dužnosnici i djelatnici nogometnih saveza i klubova trebaju djelovati i u javnim istupima ponašati se afirmativno prema nogometu općenito, sportskim protivnicima i nogometnim sucima, dodaju iz HNS-a.

On je naime prekršio sve tri navedene točke Kodeksa. U intervjuu je rekao kako hrvatski suci sramote zemlju te da VAR koriste kako bi “još više zamaglili oči”. Spomenuo je i Lokomotivu za koju tvrdi da je oštećena i da je nitko ne “j*** jer nema veliki broj navijača”.

Luka Modrić dobio još jednu nagradu: Proglašen je nogometnim herojem

Komentari