HOĆE LI SE USKORO ZAIGRATI PREMIER LIGA? Gradonačelnik Londona protivi se toj ideji: Prerano je za to

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan protivi se ideji da se Premier liga nastavi u glavnom gradu sljedeći mjesec, dok pandemija COVID-19 i dalje svakodnevno izaziva stotine smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji.

“Sadiqu je izuzetno stalo da se Premier liga i profesionalni sport općenito nastave. Međutim, u trenucima dok je zemlja još uvijek u krizi, a stotine ljudi svakodnevno umire, vjeruje da je prerano raspravljati o ponovnom uspostavljanju Premier lige i vrhunskog sporta u glavnom gradu,” kazao je glasnogovornik za Evening Standard.

“Kao navijač Liverpoola, Sadiq naravno, želi povratak Premier lige”, dodao je glasnogovornik. “Ali to se može dogoditi samo kad je to sigurno i ne može dodatno opterećivati ​​NHS i hitne službe.”

IGRAČI ARSENALA U SAMOIZOLACIJI Odgođen je derbi s Manchester Cityjem zbog sumnje na koronavirus



Pet klubova Premier lige ima sjedište u Londonu, Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham i Crystal Palace.

Izvršni direktor Udruženja igrača Gordon Taylor smatra kako je ključno da se poduzmu sve mjere opreza za igrače.

“Igrači se ne žele smatrati zamorcima i to će se odnositi na sve u profesionalnom sportu”, rekao je Taylor za Sky Sports.

“Radi se o uspostavljanju ravnoteže sigurnosti i pokušaja da se vratimo u normalu što je više moguće.”

Velika Britanija je najteže pogođena zemlja u Europi s više od 32.000 smrtnih slučajeva prijavljenih zbog koronavirusa, dok ima više od 223.000 potvrđenih slučajeva.

Komentari