Hodža potopio Osijek na Rujevici i donio Riječanima nova tri boda u borbi za naslov

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

Nogometaši Rijeke pobijedili su 3:0 Osijek u derbiju 26. kola SuperSport HNL-a na Rujevici. 

U 4. minuti Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, Radeljić najviše skočio i uputio udarac, ali sjajno brani Malenica i spašava Osijek.

Gosti su prvi put zaprijetili u 12. minuti susreta. Bukvić je dugom loptom pronašao Nejašmića, koji glavom prosljeđuje u peterac. Radeljić je očito želio pustiti loptu u gol-aut, no Jugović je natrčao i potegnuo iz blizine, ali samo u okvir vrata.

U 21. minuti Veldin Hodža zabija na dodavanje Tonija Fruka, kojemu je ovo 12. asistencija u HNL-u.



Dvije minute kasnije Marić je ubacio s lijeve strane, a Hodža utrčao pred peterac, ispružio nogu i opet prevario Malenicu.

U 43. minuti susreta Fruk je potegnuo s 20-ak metara i pogodio lijevu stativu, a onda Marić šutirao iz odbijanca – u desnu vratnicu.

Minutu nakon toga Bukvić je ubacio s desne strane, a Jurišić nezgodno zahvatio loptu u čistoj gol-šansi i propustio smanjiti vodstvo Rijeke.

Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu Marić poteže s 10-ak metara na dodavanje Hodže, sjajno brani Malenica i rezultat prvog dijela bio je 2:0 za Rijeku.

U 51. minuti Pašalić i Matić su zakuhali jednu akciju koju je udarcem s lijeve strane u bliži kut završio Marić. Malenica je, ipak, bio na mjestu.

Igrala se 56. minuta kada je Hodža zaprijetio Malenici, ovaj put udarcem s nešto više od 20 metara. No, bilo je to dosta neprecizno.

Konačnih 3:0 u derbiju na Rujevici postavio je Hodža koji je upisao svoj hat-trick. Opet je ispala obrana Osijeka, brzu akciju je složila Rijeka po sredini, Hodža je bio sam na lijevoj i kada je dobio loptu prebacio je Malenicu za svoj treći gol.

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

 

U 83. minuti nakon kornera je na drugoj vratnici bio Duarte koji se namještao na udarac i dobro potegnuo, ali je Labrović bio na mjestu.

Lukavo je pokušao Pašalić iznenaditi Malenicu iz slobodnog udarca iskosa s nekih 17-18 metara. Lopta je očešala vratnicu, ali je izašla van terena u 88. minuti susreta.

Komentari