Horvat nakon poraza: Zbog loše igre obrane uvukla se nervoza i zato smo toliko toga promašili

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Izbornik Hrvoje Horvat bio je vidno razočaran nakon poraza Hrvatske na otvorenju Svjetskog prvenstva u rukometu.

Hrvatski rukometaši otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu uvjerljivim porazom od Egipta 22:31 (12:16) u Husqvarna Gardenu u švedskom Jonkopingu. Horvat je najveću krivicu pronašao u obrani i vratarima, koji su skupili svega nekoliko obrana u 60 minut utakmice.

“Defenzivni dio nije bio dobar od početka, prelako su nam dolazili do šuta na gol. Nismo radili željene prekršaje, a na to se nadovezala slaba predstava vratara. Nismo zatvarali njihove vanjske igrače i crtu, trebali smo ih natjerati da rješavaju situacije s krila i desnog vanjskog, no to nam nije pošlo za rukom”, objašnjava Horvat.

“Probali smo zarotirati golmana, no ni to nam nije pošlo za rukom. Jednostavno zaslužena pobjeda Egipta, bili su bolji po svim segmentima. Zbog loše igre obrane uvukla se nervoza u napad i zato smo toliko toga promašili”, dodao je.



Osvrnuo se potom na ostatak prvenstva.

“Možemo se resetirati. Nije još ništa izgubljeno, no naravno da se naazimo u teškoj situaciji. Ovo je bila jako važna utakmica koja bi olakšavala daljnji tijek prvenstva, no morat ćemo se sada čupati. Izgubili smo utakmicu, čeka nas teško i krvavo prvenstvo dalje”, zaključio je Horvat.

Podsjetimo, u nedjelju od 20.30 hrvatski rukometaši igrat će utakmicu drugog kola protiv reprezentacije SAD-a

Komentari