Hrvatska loše startala pa u drugom poluvremenu srušila Austriju: Preokretom do slavlja

Ante Cizmic/Cropix

Hrvatska rukometna reprezentacija je na startu kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Austriju 35:29. Islanđanin Dagur Sigurdsson tako je na klupi Hrvatske debitirao vrlo važnom pobjedom protiv reprezentacije koja je označena kao možda i glavni konkurent u borbi za Pariz.

Start nije bio dobar. Hrvatska je loše ušla u utakmicu te je u prvih devet minuta postigla samo jedan pogodak, a primila ih pet. Najveći problem u tom su periodu opet bile izgubljene lopte i tehničke greške u napadu. Srećom, hrvatski rukometaši preživjeli su taj period zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženom Mateju Mandiću na golu. Počeli su zatim i igrati koncentriranije u napadu te su se vrlo brzo vratili u susret.

Samopouzdanje Hrvatske malo je poljuljao izravni crveni karton za Jakova Gojuna u 16. minuti, nakon čega je Austrija opet pobjegla na dva razlike, no Hrvatska se još jednom brzo vratila te se do kraja prvog dijela igralo u egalu, o čemu svjedoči i rezultat na poluvremenu od 16:16.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Loš start

Nakon što je Austrija otvorila drugo poluvrijeme golom, Hrvatska je uzvratila serijom 4:0 i tu zapravo i prelomila utakmicu. Prednost više nije padala na manje od tri razlike te je brzo porasla i na šest, što su hrvatski rukometaši sačuvali do kraja utakmice odličnom igrom u napadu i sjajnim mladim vratarima Mandićem i Dominikom Kuzmanovićem, koji su obranama izluđivali protivničke igrače.



Nezaustavljiv kod Hrvatske bio je Ivan Martinović s devet pogodaka, dok je Zvonimir Srna zabio šest, a Mario Šoštarić pet. Austrijance je s pet golova predvodio Nikola Bilyk, a pet ih je zabio Janko Božović.

Treba reći da je odlična vijest što je Hrvatska pobijedila s ovako velikom razlikom jer na ovakvim turnirima gol-razlika često odlučuje. Upravo je zbog loše gol-razlike Hrvatska i ostala bez Igara u Tokiju. Sigurdssonovoj momčadi preostali su još dvoboji s Njemačkom (subota) i Alžirom (nedjelja)

Dinamo potopljen u Solunu: PAOK zabio pet komada i otišao u četvrtfinale

Komentari