Hrvatska osvojila 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Tucak: Sami smo si najviše krivi, napokon je završila muka

Foto: Vladimir Dugancic/Cropix

Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Australijom 17:10 osvojili su deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. U hrvatskoj reprezentaciji najbolji su bili Ante Vukičević s pet golova, Luka Bukić s četiri, ali ponovno i debitant Zvonimir Butić koji je uz dva gola ubilježio po jednu asistenciju, blokadu, osvojenu loptu, kao i jednu dobru dodatnu obrambenu reakciju.

“Naravno da ova pobjeda nije baš zaliječila rane od ranije. I neće još dugo. Morali smo iz poštovanja prema sebi odraditi ovo do kraja. Jasno je mislim svakom na ovom turniru, pa i u cijelom svjetskom vaterpolu, da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili. Ponovit ću samo još jednom, sami smo si krivi najviše.

Sve je bilo u jednoj lopti, jednom detalju, jednoj gredi. Otišlo je na suprotnu stranu, ne na našu. Analizirat ćemo zašto, spremni smo napraviti detaljnu analizu, ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti. Napokon je završila ova muka po nas, koja je zadnjih četiri-pet dana bila jako teška”, rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.



Komentari