Hrvatska po prvi put dobiva stranca za izbornika: Reprezentacija na prekretnici, ovo se ne pamti

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nakon smjene Gorana Perkovca, pojavile su se glasine da će idući izbornik biti – stranac! Naime, hrvatska rukometna reprezentacija po prvi puta mogla bi dobiti izbornika stranca, na pregovorima u Hrvatskom rukometnom savezu je Dagur Sigurdsson!

Poznato trenersko ime je trenutno izbornik Japana. S Japancima bi po slovu aktualnog ugovora trebao ostati do kraja Olimpijskih igara u Parizu. No, u Zagreb je na pregovore stigao u društvu odvjetnika, što sugerira da bi se moglo naći rješenje koje bi odgovaralo svim stranama. Naglasimo da konačna odluka nije donesena, ali Sigurdsson je definitivno glavni kandidat za upražnjenu funkciju.

Dakle, Hrvatska je nakon smjene Gorana Perkovca ostala bez izbornika, a u ožujku se igraju olimpijske kvalifikacije u Hannoveru. Hrvatska je u skupini s Austrijom i Njemačkom, a Sigurdsson je u karijeri vodio obje reprezentacije.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dolazi stranac?

Podsjećamo, Sigurdsson, nekadašnji srednji vanjski, vodi Japan još od 2017. godine. Prije toga je od 2014. do 2017. vodio Njemačku, s kojom je bio europski prvak 2016. godine, kada je uzeo i broncu na Olimpijskim igrama u Riju. Godinu kasnije stigla mu je i nagrada za najboljeg trenera svijeta po izboru Svjetske rukometne federacije za uspjehe ostvarene 2016. godine.



 

Hrvatska je na proteklom Europskom prvenstvu krenula silovito, posjećamo, pala je Španjolska, na kraju je pala još jedna sila, Njemačka, ali sve ostalo bilo je više manje za zaborav. Na kraju je osvojeno 11. mjesto i to je presudilo Perkovcu.

Hrvatska nema vremena za čekanje, slijede kvalifikacije za Olimpijske igre, nova uzbuđenja samo što nisu počela, a odbrojava se polako i do Svjetskog prvenstva iduće godine gdje je jedan od domaćina i Hrvatska

Komentari