Hrvatska-Španjolska: GOTOVA UTAKMICA U KOPENHAGENU! Furija svladala Vatrene s 5:3

Od 18 sati u danskom glavnom gradu Kopenhagenu za Hrvatsku počinje utakmica odluke. Iako je Hrvatska znatno oslabljena neigranjem Perišića i Lovrena, Vatreni svoje šanse imaju, a probat će ih i iskoristiti.

Izašli su i sastavi, Perišića mijenja Rebić, a Lovrena Duje Ćaleta-Car. Luis Enrique je pak potpuno izmijenio momčad. Nema Jordija Albe, Danija Olma, Morena…

Sportski analitičari prednost daju Španjolcima, ali svi znamo kako Hrvatska najbolje igra kada ju se otpiše.

Sretno Vatreni!



120+1′ GOTOVA JE NAJBOLJA UTAKMICA DOSADAŠNJEG EUROPSKOG PRVENSTVA! Svaka čast Vatreni, ali Španjolska je danas zasluženo prošla dalje.

120′ Ponovno je Španjolska imala lijepu gol šansu, mogao je sada Dani Olmo postići pogodak, ali pogodio je stativu.

116′ Odličnu šansu je sada imao Alvaro Morata, ali uspio je to odbiti Livaković u korner za Španjolsku. Jako se španjolski napadač naljutio kada je na njega, sasvim slučajno, pao Ćaleta-Car.

112′ Iz igre izlazi Luka Modrić koji je zaradio snažne ovaciju, a u igru je ušao Luka Ivanušec. Trenutno cijeli stadion skandira “Luka Modrić”.

107′ Odmah na početku zaprijetila je Hrvatska iz samo tri poteza, pucao je Budimir, ali otišlo je to tek koji centimetar od desne vratnice. Šteta, bila je ovo sjajna šansa!

105′ Završio je prvi produžetak! Još samo 15 minuta nade za novo čudo Vatrenih.

104′ NOVI POGODAK ZA ŠPANJOLCE! Na odličnoj lopti Danija Olma nije bilo nikog Mikela Oyarzabala, a zaleđa nije bilo. Hrvatska je opet jako daleko od prolaska.

100′ GOL! Uzbuđenjima nema kraja. Jedan španjolski ubačaj s desne strane preskočio je Josipa Brekala, a Alvaro Morata ostao je sam ispred Livakovića i Španjolci ponovno vode.

95′ Kakvu šansu je sada promašio Kramarić! Centaršut s lijeve strane odlično je Pašalić spustio Kramarića, ali nevjerojatnom paradom Unai Simon ostavlja Španjolce u egalu.

92′ Odlično je Hrvatska otvorila nastavak utakmice, sada je Oršić lijepo zapucao, malo je to otišlo preko španjolskih vrata. Šteta!

91′ Krenuo je prvi produžetak. Sretno Hrvatska!

90′ Počeo je prvi produžetak! Motivirani Vatreni su sigurno u boljoj situaciji.

90+6! Igrat će se produžetci! Odlični Vatreni još jednom pokazali da se nikada ne predaju. Pred nama je jako dramatičnih pola sata.

90+3’GOOOOOOOL HRVATSKA JE IZJEDNAČILA NA 3:3 SKOKOM MARIJA PAŠALIĆAA! 

90′ Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade. Šest minuta nade za Hrvatsku!

85′ GOOOOOL! Kakav kaos u Španjolskom šesnaestercu koristi Mislav Oršić koji vraća Hrvatsku u igru. 

83′ Ćaleta-Car je zaradio žuti karton.

79′ Dvostruka zamjena u redovima Španjolske, izašli su Gaya i Koke, a ušli Jordi Alba i Ruiz. Također, Dalić radi dvostruku zamjenu, izašli su Kovačić i Vlašić, a ušli Budimir i Pašalić.

77′ GOL! Dok se Hrvatska spremala za nastavak igre, Španjolska je krenula u kontru, Ferran Torres je prošao Gvardiola, a kako nikoga nije bilo iza njega, on je to lagano pretvorio u pogodak.

74′ Iz igre izlazi Josip Juranović, a ulazi Josip Brekalo. Mijenja se sada formacija naša reprezentacije u 3-5-2.

73′ Sada je Brozović zaradio žuti karton.

73′ Pogodak za Španjolce, ali sva sreća sviran je offside. Alvaro Morata bio je u čistom zaleđu, pa rezultat ostaje 2:1.

72′ Dvostruka zamjena u redovima Španjolske. Izlaze Garcia i Sarabia, ulaze Dani Olmo i Pau Torres.

68′ Kakvu priliku je sada imao mladi Joško Gvardiol! Lijepo su naši kombinirali u španjolskom kaznenom prostoru, Vlašić je proigrao Gvardiola koji puca, ali nije to bio dovoljan jak udarac.

60′ Nakon sat vremena dojam je da Španjolska bolja momčad i zasluženo vodi, ali hrvatski navijači ne posustaju čak niti nakon vodstva Furije.

56′ GOL! nakon ubačaja Ferrana Torresa najviši u skoku bio je Cezar Azpilicueta, a ovakve zicere ne brani čak ni Dominik Livaković. Ovo je Cezaru bio prvi pogodak za reprezentaciju. Kakav tajming.

52′ Pokušala je sada Španjolska preko naše desne strane, ubacio je Torres u kazneni prostor Hrvatske, ali slabo je to zahvatio Sarabia.

45′ Zamjena u poluvremenu. Umjesto Brune Petkovića u igru će Andrej Kramarić koji se nada zabiti svoj 15. pogodak za Vatrene.

45′ Počelo je drugo poluvrijeme. Možda i poluvrijeme odluke za Vatrene.

45+1′ Poluvrijeme u Kopenhagenu! Španjolska je imala 68% lopte i čak 11 udaraca, ali rezultat je izjednačen ponajviše zahvaljujući golmanima. S Hrvatske strane briljantan je bio Dominik Livaković dok je špnajolski goman Unai Simon napravio kardinalnu pogrešku.

45′ Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

44′ Pokušala je sada Hrvatska preko Juranovića koji je ubacio s desne strane za Rebića, ali Simon je to na vrijeme pokupio.

37′ GOL! Španjolci su izjednačili na 1:1. Unatoč vrhunskoj obrani Dominika Livakovića, odbijanac u mrežu zakucao je Pablo Sarabia i tako iskoristio činjenicu da je Hrvatska igrala s igračem manje jer je Ante Rebić mijenjao kopačke.

34′ Zadnjih 10 minuta prošlo je mirno bez većih opasnosti po jedan i drugi gol. Španjolci su od ovog gola vidno potreseni

24
Uh, sada je Hrvatska zaprijetila preko Nikole Vlašića. Dobio je jednu loptu iz dubine od Modrića, krenuo je prema vratima, hrvao se sa španjolskim braničima, izborio za udarac iz španjolskog šesnaesterca, ali odlazi to kraj vrata. Bravo Hrvatska

22′ Dobra ideja Kovačića da testira potresenog Simona, ali nažalost nije uspio pogoditi gol.

20′ GOOOOL! HRVATSKA VODI 1:0 Nevjerojatna pogreška varatara Unai Simona koji nije uspio štopati povratnu loptu svog suigrača te koja se time samo otkotrljala u gol. Kakva sreća!

16′ Kakva obrana Livakovića! Nakon sjajne akcije Španjolaca Koke je izbio ravno ispred Livakovića koji sjajnom obranom sprječava Španjolce da dođu u vodstvo.

13′ Sada je Španjolska opet zaprijetila, Busquets je lijepom loptom proigrao Sarabiu koji to vraća za Moratu, a on gađa mrežu, ali s vanjske strane.

10′ Nakon prvih deset minuta vidjeli smo sjajne hrvatske navijače, ali i vrlo jak španjolski presing i sjajnu kontrole lopte.

9′ Prvi udarac u okvir također je pripao Španjolcima. Nakon ubačaja glavom je s petnaestak metara pucao Azpilicueta, ali bezopasno po sredini gola.

3′ Prva šansa na utakmici pripala je Španjolcima koji su pokušali jednom loptom iz dubine ugroziti Hrvatsku, ali na vrijeme je izašao Dominik Livaković.

1′ Počela je utakmica!

Momčadi su izašle na teren, čekamo intoniranje himni

Komentari