HRVATSKI SKIJAŠI SJAJNI U ADELBODENU Čak četvorica osigurala nastup u drugoj vožnji

Ronald Gorsic / CROPIX

Švicarski Adelboden domaćin je muškom slalomu svjetskog kupa. Hrvatska ima četvoricu skijaša u prvom laufu, a zasad su sva četvorica praktički osigurala nastup i u drugoj utrci. Istok Rodeš je najbolji od naših, slijede ga Filip Zubčić i Samuel Kolega, a na 25. mjestu je i Matej Vidović…

Trenutno najbrži je Austrijanac Fabio Gstrein, koji je u cilj ušao s vremenom 54.06, ali u istom vremenu kao i njegov sunarodnjak Manuel Feller. Treći je Švicarac Luca Aerni, koji zaostaje tek pet stotinki.

Jedan od glavnih favorita i prvi na startu, Norvežanin, Sebastian Foss-Solevaag, pao je doslovno na predzadnjim vratima, a loš dan favorita potvrdio je i glavni kandidat za pobjedu Francuz Noel Clement, koji je također ostao bez plasmana.

Filip Zubčić nije odvezao svoju najbolju vožnju, iako je na prvom prolazu imao najbrže vrijeme. Vidjelo se to i po reakciji u cilju. Najbolji hrvatski skijaš startao je kao 13. te je u cilj ušao s 82 stotinke zaostatka za vodećima, javlja tportal.hr.



Matej Vidović imao je zaostatak +1.12 sekundi, ali onda je na stazu izašao Istok Rodeš, koji je odskijao još brže +0.64.

Samuel Kolega također je bio odlična, jer on je u cilj ušao sa zaostatkom od +0.85.

Druga vožnja u Adelbodenu kreće u 13.30 sati.

 

Komentari