Hrvatsku će na Zimskim olimpijskim igrama mladih predstavljati deset sportaša

Na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM), koje će se od 9. do 22. siječnja održati u Lausanni Hrvatsku će predstavljati 10 sportaša i sportašica u šest sportova (alpsko skijanje, biatlon, bob, hokej na ledu 3×3, brzo klizanje kratke staze i skijaško trčanje).

Jedini naš skijaš u alpskim disciplinama bit će Tvrtko Ljutić, biatlonske uzdanice su Doris Barićevac, Sven Kuprešak i Nika Jagečić, u monobobu će nastupiti Toni Nimac, na kratkim stazama u klizanju Maja Ivandić i Stribor Suman, a u skijaškom trčanju Tena Hadžić, Petar Perušić i Nika Jagečić, koja će nas na ZOIM-u predstavljati u dva sporta. U nacionalno mješovitoj hokejaškoj momčadi, u inačici 3×3, nastupit će Luka Banek, ali Hrvatska će na ZOIM-u imati i trenerskog predstavnika. Odlukom Međunarodne federacije hokeja na ledu (IIHF), jednu od osam mješovith momčadi vodit će Marko Valenčić, bivši hrvatski hokejaš, trenutačno s trenerskim angažmanom u Finskoj (prošle godine diplomirao je na IIHF-ovu Sportskom institutu u finskom Vierumakiju).

Nakon Innsbrucka 2012. i Lillehammera 2016. godine, Lausanne je domaćin trećeg izdanja ZOIM-a, a očekuje se da će na njemu sudjelovati 1880 sportaša i sportašica u dobi od 15 do 18 godina iz više od 70 država svijeta. Među predstavnicima 16 zastupljenih sportova po prvi put je izjednačen broj sportašica i sportaša, a boravit će u dva olimpijska sela – u Lausanni i St. Moritzu.



Komentari