Hrvatsku očekuje paklena jesen: Borba za Euro bit će nam teža nego što smo željeli

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Vatreni su apsolvirali finale Lige nacija, na žalost ne onako kako smo se svi nadali, ali Hrvatska je izgubila na penale, što je inače bio baš naš forte.

No za prolivenim mlijekom ne valja plakati, što je tu je, Hrvatsku čeka jedna jako zanimljiva jesen u kvalifikacijskom ciklusu za plasman na Euro u Njemačkoj.

Podsjetimo, u našoj skupini D još su Turska, trenutno prva u skupini s devet bodova iz četiri utakmice, Armenija s šest bodova u tri utakmice, a onda dolazi Hrvatska s četiri boda iz dvije utakmice, koliko ima i Wales, ali iz četiri utakmice te na kraju Latvija, bez bodova.

Paklena jesen



Iako su jedina reprezentacija koja nije izgubila utakmicu, Vatrene čeka vatreni nastavak kvalifikacija u rujnu protiv Armenije, koja je dobila Wales u gostima, a nakon toga dolazi nam fenejeraš Lavija.

Hrvatska bi s te dvije pobjede osigurala vrh grupe D s 10 bodova iz četiri utakmice i to bi nas opet stavilo u ugodnu situaciju pred Tursku i Wales, protiv kojih se izabranici Zlatka Dalića susreću u listopadu.

Nadajmo se kako će se naši Vatreni odmoriti preko ljeta i riješiti sve dvojbe koje ih muče oko klubova i nekih drugih stvari te na jesen krenuti pobjednički prema Euru i novom potencijalnom finalu.

Komentari