Važna utakmica: Može li Dinamo preko Moldavaca u Ligu prvaka?

Dinamo/Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački Dinamo će, danas s početkom od 21 sat u moldavskom Tiraspolu, pokušati napraviti prvi korak u ostvaraivanja jednog realnog cilja u ovogodišnjoj sezoni, a to je prolazak u Ligu prvaka.

Prema mnogima Sheriff je po kvaliteti slabiji od Legije, no ne treba ih shvatiti olako jer su iz nastavka natjecanja izbacio beogradsku Crvenu Zvezdu, tako da će Dinamo vrlo ozbiljno pristupiti prvoj utakmici koju igraju u gostima na stadionu Bolshaya Sportivnaya Arena u Tiraspolu, drugom po veličini gradu u Moldaviji.

Trener Damir Krznar smatra kako je Sheriff izuzetno neugodna momčad pogotovo u napadu gdje imaju tri izuzetna napadača, dok im je zadnja linija obrane vrlo brza. Vjeruje kako Dinamo ima veću kvalitetu te ima i ulogu favorita u obje utakmice.

Strpljenje, puno posjeda lopte i kontrolirana igra ključ je kojim bi se mogao izvući povoljni rezultat u gostima. Na Dinamovoj strani neće igrati Lauritsen i Ademi zbog ozljede, te Kastrati jer Moldavija ne priznaje Kosovo, pa Kastrati ne može na put.



Što ako Dinamo ispadne?

U slučaju ispadanja Dinamo će ići u Europa ligu, a tamo će u prvom šeširu biti Lyon, Napoli, Bayer Leverkusen i Lazio. U konkurenciji ovih klubova Dinamo je četvrti po koeficijentu, ispred Lazija, a od momčadi koje imaju bolji koeficijent od Dinama ovo natjecanje još mogu igrati Šahtar, Benfica.

Prolazak donosi brojne benficije

U onom boljem drugom slučaju, ulaskom u Ligu prvaka Dinamo bi zaradio fiksni iznos od 15.640.000 eura, a uz to još dodatne milijune za koeficijent. Što se tiče raspodjele tih sredstava i koeficijenata na temelju zadnjih deset godina, najniži plasman koji Dinamo može ostvariti jest šesto mjesto odozdo, što bi donijelo dodatnih 6.822.000 eura za koeficijent, odnosno 22.462.000 eura ukupno.

Najviši mogući plasman jest osmo mjesto odozdo što bi donijelo još 9.096.000 eura za koeficijent, odnosno 24.736.000,00 eura ukupno.

 

Komentari