Igrač Hajduka u suzama proslavio golove: Znam da ćeš me i dalje gledati

Jani Atanasov, 22-godišnji nogometaš Hajduka, odigrao je protiv Lokomotive u četvrtfinalu Kupa najbolju utakmicu u “bilom” dresu.

Od prve minute bio je veoma aktivan, tražio je gol, uvijek je bio na pravom mjestu, a sve je okrunio fantastičnim pogotkom u 51. minuti kada je iz veoma teške situacije s desne strane “lobao” vratara Lokomotive za 2:1. Još jednom se među strijelce upisao u 71. minuti sjajnim udarcem iz daljine, a oba pogotka proslavio je veoma emotivno, pokazujući na nebo. I prilikom izlaska s terena trener Valdas Dambrauskas ga je čvrsto zagrlio i pružio mu podršku.

Naime, prije nekoliko dana u prometnoj nesreći poginuo mu je najbolji prijatelj, a od njega se oprostio i na društvenim mrežama emotivnom porukom.

– Od kako znam za sebe, znam i za tebe, ti si bio prijatelj kakvog bi svako poželio da ima uz sebe. Tuga, sreća, bezbroj lijepih uspomena, ostavio si me da se borim sam, no znam da ćeš me i dalje gledati i radovati se mojim uspjesima. Ostat ćeš zauvijek u našim srcima, počivaj u miru, brate moj napisao je Jani Atanasov.



Komentari