INCIDENT NA WEMBLEYU Nekoliko stotina engleskih navijača prije finala probilo ogradu ispred stadiona

Ilustracija

Počelo je veliko finale Europskog prvenstva u nogometu između Engleske i Italije! No, netom prije početka utakmice dogodio se incident. Nekoliko stotina engleskih navijača probilo je ogradu ispred stadiona Wembley u pokušaju ulaska na finale EP-a između Engleske i Italije bez ulaznice.

Snimke na društvenim mrežama pokazuju kako je dio navijača probio sigurnosne barijere oko stadiona i sukobio se sa zaštitarima i policijom u metežu koji je nastao.

Organizatori su objavili kako su policija i redari uspjeli zadržati navijače u incidentu koji se dogodio na vanjskom sigurnosnom obodu stadiona.

“Sigurnosne mjere su brzo aktivirane i nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu”, istaknuli su s Wembleyja.Nogometna groznica počela je tijekom dana kada se tisuće engleskih navijača okupilo u središtu Londona kako bi podržali reprezentaciju.

Navijači “Gordog Albiona” su područje oko Leicester trga pretvorili u neslužbenu navijačku zonu premda je policija pozvala navijače koji nemaju ulaznice da ne dolaze u grad pozivajući se na epidemiološke propise.

Engleska će večeras igrati svoje prvo finale u povijesti na europskim prvenstvima, a do sada je najveći uspjeh ostvarila 1968. kada je bila treća, dok je 1996. ispala u polufinalu.

Italiji će to biti četvrto finale, a do sada je slavila jednom 1968. dok je dva puta poražen u finalima (2000, 2012).

Komentari