Ipak još ništa od slavnog NBA: Roko Prkačin još neće izaći na draft

Vjerojatno najveći hrvatski košarkaški talent, Zagrepčanin i igrač Cibone Roko Prkačin, unatoč odlasku u SAD na pripreme za NBA draft, na taj draft ipak neće izaći.

Prkačin je posljednjih mjesec dana boravio u SAD-u, pohodio kampove nekoliko momčadi i ostavio je vrlo solidan dojam. Vjerojatno bi se njegovo ime našlo među onima koji će biti izabrani u prvoj rundi, no pala je procjena u suradnji s američkim agentima kako je za Prkačina najbolje da se povuče.

Prema svim najavama Roko Prkačin je trebao biti izabran na početku druge runde, negdje oko 36. izbora. Navodno su ga ‘naciljali’ Oklahoma City Thunder koji će u sljedećim sezonama graditi novu momčad te su odlučili uzeti što više mladih igrača. Među njima je vrlo visoko kotirao i Prkačin.

No, sada je objavljeno kako se Roko doslovno posljednjeg dana povukao iz konkurencije za ovogodišnji draft. Mnogi se sada pitaju kako će ta odluka utjecati na njegovu karijeru… Odustajanje znači da će se Roko Prkačin vratiti u Hrvatsku te još jednu sezonu odraditi u dresu Cibone.



Sigurno je da mu to neće odmoći jer bi već na draftu 2022. godine mogao ‘upasti’ u prvu rundu i to poprilično visoko. Posebice ako odigra dobru sezonu za zagrebačku Cibonu.

Osim njega, odustali su i još dva hrvatska talenta, Karlo Matković i Boris Tišma.

Komentari