Istražuje se smrt mladog nogometaša: Organizator propustio pravovremeno osigurati liječničku pomoć

Foto: Facebook

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 57-godišnjeg organizatora malonogometnog turnira na kojem se srušio mladi nogometaš sinjskog Nehaja Marin Čačić.

Nakon što se srušio Čačić je prevezen u bolnicu u Gospiću gdje je reanimiran, te je prebačen u riječki KBC. Tamo se nalazio u induciranoj komi tri dana, nakon čega je preminuo od zatajenja rada srca u 24. godini života.

“Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je 29. prosinca 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Gospiću optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4. u vezi s člankom 215. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona/11”, objavljeno je na službenoj web-stranici DORH-a.

Opis fotografije nije dostupan.
Foto: Facebook

Propust organizatora



U optužnici koja je podignuta više od dvije godine nakon tragedije stoji kako je organizator turnira napravio propust ne osiguravši sudionicima adekvatnu liječničku pomoć.

“Okrivljenom 57-godišnjaku se optužnicom stavlja na teret da je 19. prosinca 2021., u Gospiću, kao odgovorna osoba za organizaciju malonogometnog turnira, protivno članku 64. Zakona o sportu i članku 11. stavku 8. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, propustio osigurati liječničku pomoć na mjestu održavanja navedenog turnira”, stoji u priopćenju DORH-a, te se dodaje:

“Okrivljenom 57-godišnjaku se stavlja na teret da upravo zbog takvog propusta nije pravovremeno pružena liječnička pomoć 23-godišnjem sudioniku turnira kod kojeg je došlo do iznenadnih zdravstvenih teškoća i gubitka svijesti te smrtnog ishoda.”

HNS odgovorio: ‘Prvenstvo je regularno, nagodili smo se s UEFA-om’

Komentari